Litere mari sau litere mici?

Când îți pui semnătura la finalul unui bilet sau al unei scrisori scrise de mână, compară mărimea literelor din numele tău cu mărimea textului anterior. Dacă semnătura este mai mare decât paragrafele scrise mai sus, înseamnă că ai o părere personală foarte bună despre tine și că ai mare încredere în abilitățile tale. Ești mereu în alertă și atent la orice prilej de câștig, ca atare mulți ar spune că ești o persoană care știe să atragă norocul de partea ei. Dacă semnătura este mai mică decât restul cuvintelor scrise, atunci ești o persoană modestă, care nu are deplină încredere în sine și care nu are curajul să profite de ceea ce i se oferă.

Locul semnăturii, la dreapta sau la stânga?

De obicei, semnătura se pune la dreapta jos, în pagină, dar dacă tu obișnuiești să te semnezi în partea stângă, înseamnă că îți dorești să scapi de niște reguli sau de o situație neplăcută, care durează de prea multă vreme. Dacă semnătura este îngustă și mică, la stânga, este posibil să te confrunți cu o depresie de lungă durată. Dacă îți pui semnătura prea mult în partea dreaptă și abia ai loc să o scrii până la capăt, înseamnă că ești o persoană nerăbdătoare și înclinată spre critică. De multe ori, nici nu sesizezi ofertele sau ocaziile norocoase, pentru că nu ai timp să analizezi detaliile.

Compară numele mic și numele de familie

Majoritatea oamenilor scrie mai întâi numele de familie și apoi prenumele când se semnează. Dacă ai tendința de a te semna prima dată cu numele de familie, pe care îl scrii chiar mai mare decât numele tău mic, înseamnă că acorzi o importanță mai mare statutului tău social și renumelui familiei, decât persoanei proprii. Pentru tine, imaginea în societate primează. Pe de altă parte, dacă te semnezi mai întâi cu numele mic și scrii inițiala mai mare decât numele de familie, pui accentul pe tine însăți, pe confortul personal și pe dorințele tale. Cu o astfel de atitudine, se consideră că ești o persoană mult mai norocoasă, pentru că știi să îți urmărești interesele.

Semnătura pe verticală

Multe persoane au tendința de a se semna pe verticală, ultima parte a semnăturii urcând spre dreapta. Dacă și tu ai acest gen de semnătură, înseamnă că îți dorești să captezi atenția celor din jur, să fii apreciată și admirată. Ai încredere în tine, dar ai și momente în care lași lucrurile la voia întâmplării, ceea ce nu este de bun augur pentru succesul tău în viață.

Liniile de sub semnătură

Dacă te numeri printre persoanele cărora le place să tragă o linie sub semnătură, înseamnă că te simți confortabil cu tine însăți, că ai ajuns la stabilitatea de care aveai nevoie și că deții controlul asupra destinului tău. Te consideri o persoană norocoasă și știi să profiți de orice prilej ca să obții diverse avantaje.

Folosești doar litere mici?

Dacă te semnezi doar cu litere mici, inclusiv inițialele, sociologii spun că ai o părere foarte modestă despre tine însăți și că preferi locul doi, decât să ieși în față. Cu toate acestea, norocul poate fi de partea ta când vei avea nevoie de el.