Un vas plin cu apă, ținut în pragul casei în nopțile cu lună plină se transforma într-o oglindă magică în care vrăjitoarele de altă dată puteau citi viitorul. Dar, când pe fundul vasului se punea și o oglindă prețioasă, puterea magică a apei sporea. Apa și oglinzile au fost și au rămas și azi esențiale pentru practicile magice, chiar dacă în zilele noastre ele nu mai au decât puterea unei povești frumoase.

Ghicește la Luna plină

Una dintre practicile magice cele mai vechi, legate de oglinzi, este asocierea acestora cu apa. Se punea un vas cu apă limpede de izvor la geam sau în prag, în nopțile luminată de lună, și o oglindă pe fundul vasului.

Se aprindeau 5 sau 7 lumânări în jurul vasului și se folosea o creangă de salcie sau de busuioc cu care se învârtea apa în sensul invers al acelor de ceasornic. Unduirile apei și strălucirile lor care se reflectau în oglindă dădeau naștere unor contururi și forme stranii, pe care vrăjitoarele le interpretau în funcție de simbolurile știute numai de ele.

Dacă încerci și tu această magie, nu te așteapta să vezi forme sau obiecte clare, mai degrabă umbre, contururi sau închipuiri, mici străfulgerări de lumină care te pot inspira în funcție de întrebările și nelămuririle pe care le ai.

Cum poți amplifica magia din apa și oglinzile folosite

Aprinde bețișoare parfumate cu aromă de lavandă pentru a alunga influențele nefaste.

Pune câteva lumânări mici în jurul vasului cu apă și aprinde-le pe rând, în timp ce te concentrezi la problemele la care vrei să afli răspuns.

Adaugă în vasul cu apă o crenguță de busuioc sfințit, dacă ai în casă.

Mai poți adăuga în centrul vasului un cristal care îți poartă noroc, indiferent de mărimea sau de culoarea lui.

Amestecă în vas, circular, de nouă ori, cu o crenguță de busuioc și rostește întrebarea la care ai nevoie de răspuns.

sursa foto: 123rf.com