Cea mai cunoscută metodă de divinație în cafea folosește zațul care rămâne pe fundul ceștii. Dar nu toată lumea este suficient de talentată să descopere figurile simbolice din zaț. Ghicitoarele turcoaice se foloseau și de caimacul din cafea pentru a dezvălui tainele viitorului.

Cum se pregătește cafeaua turcească

Folosește o cafea de calitate, care va face un caimac bun și cremos. Trebuie să fierbi cafeaua la ibric la foc mic și să nu o lași deloc să clocotească.

De îndată ce se formează spuma, așteaptă câteva secunde să urce caimacul la buza ibricului și stinge focul. Imediat, toarnă cafeaua în fir subțire într-o ceșcuță de porțelan, ținând ibricul mai sus de o palmă față de ceașcă.

Ce taine îți dezvăluie caimacul din cafea

O cafea bună trebuie să aibă un caimac bogat, dacă o fierbi ca la carte. Urmărește cum se așază caimacul în ceșcuță și vei descoperi ce mesaje îți transmite despre norocul tău în viitor. Cât timp torni cafeaua, gândește-te intens la ceea ce îți dorești și urmărește caimacul.

  • dacă spuma este de culoare deschisă, dorințele tale au mari șanse să se împlinească;
  • dacă spuma cafelei are o culoare închisă, proiectele tale din viitorul apropiat este posibil să eșueze și ai nevoie de un plan de rezervă;
  • dacă spuma este bogată și se răspândește deasupra cafelei, trebuie să te aștepți la vești bune și la multe evenimente imprevizibile;
  • dacă apare un ochi de cafea în caimac, înseamnă că cineva te urmărește și te îndrumă spre binele tău;
  • când caimacul se adună în partea stângă, îți arată că vei avea parte de bani, dar nu vei știi cum să îi păstrezi;
  • când caimacul se adună în partea dreaptă, vei avea parte de noroc și vei câștiga acolo unde alții au pierdut;
  • dacă spuma face un inel în jurul ceștii, la mijloc rămânând cafeaua limpede, este semn că te vei confrunta cu o pierdere și vei avea de suferit;
  • dacă apar mici mărgele în caimacul din cafea, mici bule de aer legate una de alta, vei primi vești bune, vei primi musafiri, dar mai ales vei primi niște șanse la care nu sperai și care îți vor aduce multe beneficii.

sursa foto: 123rf.com