Cumpăna dintre ani e un moment încărcat de magie. Iar oamenii au găsit, în timp, diverse metode pentru a-i amplifica puterea. Pentru ca, în 2019, să ai parte numai de întâmplări fericite, ține cont de credințele străbunilor!

Semne bune, de belșug…

-Ai grijă ca momentul trecerii în 2019 să te prindă cu bani! Ideal ar fi să ții o bancnotă mare într-o mână și palma omului drag în cealaltă, ca să ai un an îmbelșugat și plin de iubire. Dacă poți, ține și o cupă cu șampanie, ca să ai parte și de veselie.
-Termină cu dereticatul până în Ajunul Anului Nou. Dacă speli de Sfântul Vasile, riști să ai parte de pagube.
-De pe masa de Revelion nu trebuie să lipseacă strugurii și smochinele. Acestea sunt simbolul belșugului și al vieții împlinite.

-Ca să nu duci lipsă de nimic în anul următor, nu lua și nu da cu împrumut nimic, mai ales bani sau sare, în prima zi a Anului Nou. Și nu uita să-ți achiți toate datoriile până în ultima zi a anului!
-Trebuie să faci în așa fel încât nimic să nu iasă din casă pe 1 ianuarie, nici măcar gunoiul! Nu ai voie nici să mături. Altminteri, alungi belșugul și sporul casei. Dacă trebuie să oferi cuiva un cadou pe 1 ianuarie, pune-l undeva, în afara casei, din ajun (în mașină de exemplu), pentru a nu fi nevoită să-l scoți din casă.
-Pentru noroc garantat în anul următor, scurge ultimele picături dintr-o sticlă la tine în pahar.

Cum să atragi sănătate

-Aruncă prin casă un snop de spice de Anul Nou, apoi adună-le și pune-le la păstrare, căci sunt bune de leac.
-Dansează afară, în aer liber, în jurul unui copac și vei fi sănătoasă tun în anul următor. În plus, vei avea noroc în dragoste și la bani.
-Împodobește pomul de Crăciun și cu câteva conuri de brad, pentru a atrage sănătate și viață lungă în casa ta.
-Pune la ușa casei o coroniță de brad împodobită, ca să aduci la tine toate energiile binefăcătoare, norocul, belșugul și, mai ales, sănătatea.
-Dacă vrei să rămâi însărcinată, pune în brad două figurine berze.

Sursa foto: Shutterstock