Părinții știu cel mai bine cum să citească gândurile copiilor lor, înainte ca cei mici să înceapă să vorbească. Învață să descifreze ceea ce vor interpretând gesturile micuților, mimica lor și toate sentimentele care se reflectă pe chip. Pe jumătate este vorba de telepatie, dar cu siguranță are o pondere importantă descifrarea limbajului corpului.

Îndrăgostiții pot și ei să își citească gândurile. Doi oameni intimi, care se cunosc foarte bine și care se iubesc, pot anticipa dorințele și gândurile celuilalt, știind că amândoi gândesc la fel în multe situații.

Limbajul corpului te ajută să descifrezi intențiile celorlalți

Urmărind gesturile involuntare și reacțiile oamenilor în diverse momente, vei învăța ce gândește fiecare. Vei descoperi dacă se enervează, dacă este plictisit sau dacă îi face o plăcere deosebită o anumită activitate.

Limbajul corpului este foarte util pentru a citi gândurile, dar cere antrenament intens și mult timp. Pe lângă gesturi, trebuie să fii atentă și la respirație. O persoană care respiră relaxată, nu poate avea decât gânduri pozitive. Cineva care respiră profund sau sacadat, este fie stresat, fie nervos, deci gândurile lui sunt negative.

Și vocea este un indiciu pentru gândurile oamenilor

La fel ca gesturile, tonul vocii poate spune multe. Animalele îl descifrează cu ușurință, de asemenea și oamenii, dacă fac un efort să fie atenți. Un ton calm, indică gânduri banale, comune, fără intenții deosebite. Un ton nervos este, evident, reflecția unor gânduri negative, agresive și răuvoitoare.

Știința face noi progrese pentru a citi gândurile

Cercetătorii de la Universitatea Carnegie Mellon din SUA au identificat câteva dintre modelele complexe prin care creierul formează gândurile. Ei au stabilit un tipar cu 42 de concepte despre culoare, mărime, formă, acțiune și alte principii care se găsesc în gândurile noastre. Pornind de la aceste concepte pot decoda cu acuratețe tipul de gânduri pe care le poate avea o persoană.

Iar procesul poate fi urmărit pe calculator, deoarece anumite zone din creier se activează când persoana respectivă se gândește la anumite concepte. Spre exemplu, dacă ne gândim la o culoare, se activează o anumită zonă din creier, dacă ne gândim la obiecte utile de zi cu zi, se activează altă zonă.

Cercetătorii nu pot descifra exact gândurile unei persoane, dar pot descoperi conceptul sau ideea care stă la baza gândurilor ei. Este un progres real în descifrarea creierului și se pot citi gândurile într-o măsură în care tehnica poate deveni utilă pentru medicină. Studiul cercetătorilor americani va evolua, cu siguranță, și poate ajuta mai târziu persoanele cu handicap, mute și oarbe, persoanele care au suferit traumatisme craniene sau chiar bolnavii psihic.

sursa foto: 123rf.com