Smirna este rășina unui arbore pitic, cu spini mari și frunze ceruite, care crește pe malurile uscate ale Mării Roșii. Descoperită din vremuri vechi datorită parfumului ei divin, smirna a dovedit proprietăți vindecătoare excepționale, atât pentru suferințele trupului, cât și pentru suflet. Din cele mai vechi timpuri, rășina parfumată a fost asociată cu inspirația divină, înțelepciunea și cumințenia. Și în tradiția românească s-au păstrat câteva expresii grăitoare precum ”a tăcut smirnă” sau ”să fii cuminte smirnă”.

Fumul din smirna parfumată îți arată calea

Valențele benefice pe care le-a căpătat în timp au transformat smirna într-un simbol al puterii interioare și al energiei pe care o poți căpăta în timpul rugăciunilor. Nu de puține ori, smirna a fost folosită în ritualurile magice pentru a primi îndrumarea divină. Iată câteva dintre tainele pe care le poți afla dacă folosești fumigația cu smirnă în momentele de cumpănă din viața ta.

Pe o tablă încinsă pe foc sau pe un tăciune aprins pune o bobiță de smirnă curată, nu amestecată cu alte substanțe sintetice și nu mai mare decât o alună. Ai grijă ca smirna să nu fie cuprinsă de foc și să ardă imediat, ci să fumege ușor pentru a urmări traiectoria fumului parfumat.

  • Dacă firul de fum se menține subțire și se ridică netulburat în sus, înseamnă că gândurile, sentimentele și dorințele tale sunt toate îndreptate în direcția cea bună și idealul pe care îl urmărești te va face fericită.
  • Dacă fumul se tulbură și se risipește în mai multe direcții la mică distanță deasupra boabei de smirnă, înseamnă că dorințele tale sunt ambigui, că nu ești hotărâtă asupra lucrurilor pe care le dorești și că nu vei reuși să realizezi prea multe dintre ele.
  • Dacă fumul de smirnă se ridică spre dreapta, ai cale liberă să mergi mai departe cu tot ce ți-ai propus, pentru că nu vei greși drumul.
  • Dacă fumul se ridică spre stânga, ar fi bine să îți asculți mai mult inima, decât rațiunea, să cerni lucrurile care te fac fericită și să depui un efort mai mare pentru a le păstra sau pentru a te bucura de ele cât mai mult timp.
  • Dacă fumul coboară, în loc să urce, încearcă să vezi unde greșești, pentru că nu va fi ușor să obții ceea ce dorești, dacă te îndrepți în direcția greșită sau dacă te minți pe tine însăți.

credit foto: 123rf.com