În dreptul ferestrelor din partea de sud est a casei trebuie să se regăsească trei elemente primordiale, care protejează bogăția: pământul, lemnul și apa. În această zonă, este esențial să pui plantele decorative și obligatoriu un copăcel, spre exemplu un bonsai sau un palmier la ghiveci. Despre bambus, chinezii spuneau că este cel mai norocos, așa că nu trebuie să îți lipsească din casă, ba chiar se recomandă să ai trei, ca să sporească norocul. Bambusul este recomandat și la birou, dacă are lumină, pentru că el echilibrează vibrațiile negative ale pământului.

Apa, element feng shui pentru belșug

Alege imagini cu ape curgătoare sau pune lângă plantele verzi o fântână decorativă în miniatură, care să circule apa fără oprire. Este important să ai elemente decorative care să amintească de un râu sau de o cascadă, pentru că acestea sunt simbolurile cele mai importante pentru o situație materială prosperă. Apele stătătoare sugerează că lucrurile stagnează în viața ta, în schimb apele curgătoare atrag prosperitatea și beneficiile, implicit și banii.

Lemnul, stabilitatea necesară pentru prosperitate

Adună în colțul banilor obiecte de lemn cu valoare deosebită pentru tine, o ramă cu fotografii dragi, o amintire dintr-o călătorie de succes sau un obiect decorativ de valoare. În tradiția chineză, obiectele din lemn aducătoare de noroc trebuie să fie de formă dreptunghiulară, de aceea mulți chinezi folosesc o tăviță din lemn cu nisip în care pun pietre de jad. Culorile tuturor elementelor decorative din colțul banilor trebuie să respecte culorile naturale: maron, verde, alb, albastru sau negru. Pietrele și cristalele negre au o influență specială asupra abilităților tale de a-ți îmbogăți viața. Folosește-te de proprietățile lor!