Un dinte lipsă sau mai mulți

Oricât ar părea de straniu, este unul dintre cele mai comune vise, analizat în detaliu și de Sigmund Freud. Este imposibil să nu fi visat și tu la un moment dat că nu mai ai un dinte în gură sau că ți-au picat mai mulți dinți.

Acest vis nu este legat de dantură, ci de înfățișarea ta, de aspectul tău fizic. Se pare că ești preocupată de modul în care arăți, de ținuta ta și mai ales de modul în care te văd colegii și persoanele pe care le întâlnești întâmplător. Intuiția ta îți spune că trebuie să îmbunătățești anumite aspecte pentru a fi mulțumită de tine însăți.

Banii, simboluri din vise care ne pun pe jar

Cine nu a visat măcar o dată bani?!!! Bineînțeles că pot fi legați de situația ta materială, de pierderile sau de grijile tale financiare. De cele mai multe ori visăm că pierdem bani, mai rar că îi câștigăm. Psihologii ne atrag atenția că, dacă avem astfel de vise, trecem printr-o perioadă stresantă și suntem supuși unor situații anxioase. În realitate, ne confruntăm cu o pierdere a încrederii de sine.

Hoți, prădători, jafuri

Foarte mulți dintre noi au visat, măcar o dată, că au fost victimele unor hoți sau că le-a fost spartă locuința. În aceste vise, casa este simbolul principal, pentru că ea ne oferă protecție, siguranță și stabilitate. Dacă visezi ca ți-a fost jefuită locuința, este posibil ca în viața reală să te confrunți cu persoane sau cu o situație care atentează la siguranța ta.

Dacă vedem aceste simboluri din vise, psihologii ne îndeamnă să analizăm de ce ne simțim amenințați în viața de zi cu zi și să încercăm să ne eliberăm de acele griji.

Nuditatea în public

Ce poate fi mai rușinos decât să rămâi fără haine în văzul tuturor, să te simți umilit, batjocorit, privit cu dispreț și ură… Acesta este un semn că te simți și în viața reală umilită din cauza unei situații pe care nu o poți controla.

Dacă ai un asemenea vis, când te trezești gândește-te o clipă ce te face să te simți rușinată și încearcă să accepți sau să îndrepți lucrurile, pentru a te împăca cu tine însuți.

Paralizia în somn

Dintre cele mai populare, dar terifiante simboluri din vise, paralizia este mereu în top. De multe ori visăm că nu ne mai putem deplasa, că nu ne mai putem mișca nici mâinile, nici picioarele, că vrem să fugim de ceva, dar suntem paralizați. De multe ori, avem senzația că suntem prizonierii propriului trup asupra căruia nu mai avem niciun control.

Este un adevărat coșmar, ne dă senzația de durere și neputință și adesea ne trezim speriați de parcă ar fi fost o experiență reală. Psihologii sunt de părere că există un dram de adevăr în acest vis. Cine visează adesea că este paralizat, este posibil să aibă probleme de sănătate imprevizibile sau să se confrunte cu anumite psihoze pe care numai un specialist le poate descifra.