Legătura dintre forma urechilor și personalitate se vede înainte de toate în forma lobilor. Cercetătorii în genetică au descoperit că persoanele care au lobii urechilor lipiți de cap au gene recesive, pe când cei care au lobii urechilor dezlipiți de cap au gene dominante și au mai multe șanse să transmită această trăsătură copiilor lor.

Ce secrete trădează lobii urechilor

Se pare că există o diferență destul de mare între cei care au lobii urechilor lipiți de cap și cei care au urechile ușor distanțate.

Cei din urmă, persoanele cu lobii urechilor dezlipiți de cap, sunt persoane independente, cu un caracter mai puternic și un spirit libertin, amatoare de aventuri și curajoase în fața riscurilor. Nu se tem să încerce activități noi și se plictisesc repede când viața devine monotonă. Dar sunt generoase și afectuoase, atașate de persoanele apropiate și de familie.

În schimb, persoanele care au lobii urechii lipiți de cap sunt mai introvertite, egoiste, cu o încredere puternică în forța lor interioară și sigure pe deciziile lor. Pot deveni persoane autoritare, dominante și cu tendințe de răzvrătire împotriva regulilor sociale.

Forma urechilor dezvăluie diverse calități și defecte

Urechile rotunde dezvăluie o persoană agreabilă, cinstită și directă, care nu face compromisuri și nici nu tace, când are de zis ceva. Îi place să fie în mijlocul atenției, se implică în tot felul de activități interesante, din care are ceva de câștigat, și acționează moderat, fără să cadă în extreme.

Urechile pătrățoase sunt specifice unei persoane egoiste și capricioase, care acționează mai degrabă în funcție de sentimentele de moment, decât în funcție de argumente. Este o persoană autoritară, uneori nepoliticoasă, obositoare și solicitantă.

Urechile ascuțite, ca la elfi, aparțin unei persoane conservatoare, care iubește stabilitatea și duce o viață cât mai echilibrată. Se teme de riscuri și nu se implică în activități sau situații din care simte că are de pierdut, chiar dacă știe că ar putea obține și unele avantaje. În dragoste, însă, nu oferă prea multă afecțiune, dar cere fidelitate și atașament total.

Află și ce dezvăluie culoarea ochilor despre caracterul tău!

sursa foto: 123rf.com