De obicei, crucile în vise au conotații pozitive. Ele atrag veștile bune și sunt un semn că lucrurile vor intra în ordinea lor firească, iar speranțele se pot împlini.

Singurele vise în care crucile pot avea conotații negative sunt cele în care vedem cruci în cimitir. Acestea pot fi legate de decesul unei persoane dragi sau mai degrabă de necazurile noastre și de eșecurile emoționale pe care le trăim.

O cruce poate fi de bun augur

Se crede că, dacă îți apare o cruce în vis, este de bun augur și îți poartă noroc. Crucea este simbolul credinței, al speranței și al izbăvirii. Dacă îți apare într-un vis care îți transmite sentimente pozitive, este semn bun și înseamnă că vei avea parte de o perioadă lungă liniștită, echilibrată și plină de afecțiune.

Interpretarea acestui simbol ține, însă, foarte mult și de context. Dacă visezi cruce în timpul unui coșmar, semnificația ei este cu totul alta. În acest caz, crucea este un avertisment că te așteaptă un moment de cumpănă și că nu vei trece peste el decât dacă vei face un sacrificiu dureros.

Ce înseamnă când te rugi la o cruce în vis

Când visezi că te afli în fața unei cruci și te rogi, ai toate șansele ca dorințele tale să fie duse la îndeplinire. Crucea transmite rugămințile tale și îți poate dărui în schimb o speranță nouă, o bucurie sau sentimente de împlinire.

Crucea, de regulă, reprezintă împlinire și speranță. Doar dacă este răsturnată poate însemna pierdere sufletească sau chiar moarte.

De asemenea, crucea acoperită, fie că te rogi la ea sau doar că treci prin fața ei, este tot un semn de rău augur. Și ea poate înseamna pierdere, boală gravă sau deces.

Crucile în vise pot simboliza certurile și necazurile

În general, dacă vezi în vis o singură cruce, aceasta este un semn bun, dar dacă vezi mai multe cruci, precum cele dintr-un cimitir, atunci trebuie să fii atentă la contextul din vis pentru că nu este unul de bun augur.

Semnificația lor este cu atât mai dramatică dacă sunt trântite la pământ sau visezi că sunt smulse și distruse. O situație foarte dificilă este posibil să apară în viitor, cineva care încearcă să distrugă ceea ce ai realizat tu.

foto: 123rf.com