Casa văduvei Sarah Winchester, moștenitoarea unei afaceri înfloritoare cu arme, s-a înălțat din tragedie, durere și superstiții înfricoșătoare. Nicio altă locuință din lume nu o întrece când vine vorba de mistere întunecate și fenomene paranormale. Are numeroase camera construite haotic, holuri și uși care nu duc nicăieri, ferestre căptușite în cărămizi și ascunzători în care până și cele mai tari suflete s-ar teme pentru siguranța lor.

Moartea copilului, tragedia care i-a luat mințile

Când tânara Sarah s-a căsătorit cu fiul bogatului industriaș Winchester, inventatorul celebrelor arme de foc folosite în Războiul Civil, nimic nu prevestea tragediile care aveau să urmeze. Un cuplu frumos și bogat, care avea tot ce își dorea, nu putea fi decât fericit. Și cu toate acestea, Sarah a dat naștere unei fetițe cu o boală genetică rară, care i-a adus moartea în câteva săptămâni. Doborâtă de durere și simțindu-se vinovată pentru moartea copilului, Sarah aproape că și-a pierdut mințile. Ani de zile a fost internată în mod repetat în spitale și sanatorii pentru a-și găsi liniștea. Când, în sfârșit, s-a întors în sânul familiei și a încercat să ducă o viață normală, destinul crud a doborât-o din nou. Soțul ei, bogatul om de afaceri William Winchester, s-a îmbolnăvit de tuberculoză și a murit în anul 1881.

Teama de superstiții i-a demolat încrederea de sine

SWinchester

Averea văduvei Winchester era fabuloasă pentru acele vremuri: 20 de milioane de dolari, o afacere profitabilă care creștea de la un an la altul și un venit de 1.000 de dolari pe zi. Dar nimic nu o mai putea consola. Durerea de a-și pierde și soțul, după ce pierise orice șansă de a avea un copil, a dus-o pe Sarah în pragul nebuniei. Medicii, duhovnicii, rudele și părinții au încercat să o ajute și să o susțină. Dar nimic și nimeni nu o mai putea consola. Încet, încet, femeia și-a pierdut echilibrul interior și a început să creadă în vrăji și fenomene paranormale, fiind convinsă că există persoane care complotează pentru a-i distruge viața. În cele din urmă, a apelat la serviciile unui medium care, din păcate, a pus gaz pe foc. Șarlatanul i-a sugerat că toate tragediile din viața ei reprezintă răzbunarea tuturor celor care au murit doborâți de armele Winchester. Și a învățat-o să caute o casă neterminată, pe care să o continue la nesfârșit, să construiască noi și noi camere și să doarmă în fiecare noapte în alta pentru a deruta spiritele răzbunătoare.

Casa Winchester, bântuită de fantome

Sarah se mută în California unde găsește o casă începută de un medic, în mijlocul unei grădini imense, plină de verdeață. Se spune că noaptea stătea de vorbă cu fantoma soțului ei de la care primea indicații pentru continuarea construcției. În următorii ani, casa modestă a medicului a devenit un conac impunător, dar complet inutil. Majoritatea camerelor, saloanelor și coridoarelor era dispusă haotic, fără legătură și fără scop. Ușile și ferestrele erau blocate de ziduri sau se deschideau către peluză, pasajele secrete aluncau spre subsol sau se îngustau primejdios, să nu treacă nicio ființă, cât de mică. Sarah spera ca toate capcanele construcției să deruteze fantomele răzbunătoare și să scape cu viață, dacă acestea ar fi încercat să o urmărească. Terorizată de spiritele din alte lumi, înnebunită de vocile și nălucirile pe care le vedea la căderea serii, Sarah demola și construia în continuu. A risipit întreaga avere în cei 36 de ani cât a mai trăit doar pentru a ridica o monstruozitate de casă, cu mii de ciudățenii, în care cifra 13 domina peste tot. A murit la vârsta de 83 de ani în urma unui atac de cord pricinuit pesemne de spaimele pe care le trăia în fiecare noapte. Turiștii care îi vizitează casa azi spun că se aud de peste tot zgomote ciudate, că geamurile și ușile se trântesc singure, iar spiritele încă mai bântuie pe coridoare…

credit foto: Wikipedia.org