Corpul nostru este mai mult decât ceea ce vedem și mult mai mult decât ceea ce cunoaștem. Latura invizibilă a spiritului uman poate fi percepută prin capacități extrasenzoriale pe care le putem cultiva în timp. În India se vorbește despre fluxul energetic al chakrelor, în China despre aură, în Europa despre corpul astral sau eteric, format din energia pură care animă sufletul.

Biserica vorbește și ea despre suflet care părăsește corpul și ajunge în lumea mai dreaptă și mai bună a lui Dumnezeu. Cumva, toate aceste teorii au un punct comun și anume existența unui corp astral, spiritual sau energetic, dincolo de corpul fizic.

O idee lansată de Platon

Marele filosof grec considera că, în jurul corpului nostru fizic, există un corp astral, străbătut de energiile telurice și cosmice, în care sufletul își regăsește forța. El lega la vremea respectivă corpul astral de casele astrologice ale zodiacului.

Ideea a fost preluată și dezvoltată în secolul al XIX-lea, când adepții teosofiei au început să vorbească despre revelațiile pe care omul credincios și spiritual le poate avea datorită apropierii sale de Dumnezeu.

Experiențele mistice și corpul astral

Călătoria spiritului uman în corpul astral ne îmbogățește cu experiențe mistice pe care unii dintre noi le simțim mai puternic, alții abia le conștientizăm. Aici se produc viziunile, presimțirile și visele cu ochii deschiși și tot aici spiritul se încarcă de energie.

Apare o așa numită dedublare a ființei noastre, când suntem conștienți de corpul nostru fizic, dar resimțim puternic o altă latură, plină de energie, care ne întărește și ne protejează. Spiritul primește noi informații, emoții și senzații care nu sunt posibile în lumea materială în care este ancorat corpul fizic.

Cum este accesat corpul astral. Rugăciunile și meditația

Foarte puțini dintre noi pot accesa latura astrală o spiritului prin propria voință. De cele mai multe ori, călătoria astrală se petrece în urma unui șoc prin care trecem, un accident grav, o pierdere sau o bucurie nemărginită.

Dar la această latură nevăzută a spiritului nostru se poate ajunge și prin meditație profundă, așa cum propovăduiesc religiile orientale. În creștinism, rugăciunile însoțite de o stare de liniște și de echilibru mental perfect pot conduce către descoperirea acestui univers nebănuit, în care sufletul se regăsește și se încarcă de energie.

În toate marile religii ale lumii, există credința că meditația și concentrarea pot fi o cale de a  descoperi mai mult despre noi înșine. Corpul, sufletul și spiritul nostru radiază energie și se hrănesc tot cu energie pentru a funcționa ca un tot echilibrat și unitar.

foto: Shtterstock