De cele mai multe ori, copiii sunt simboluri puternice în vise, legate de speranțele noastre și de dorințele pe care le-am reprimat multă vreme. Copiii simbolizează un nou început și un potențial uriaș. Poate fi vorba de o nouă oportunitate în carieră sau în viață, de un post nou sau de șansa de a te afirma.

Copiii mai pot simboliza un proiect nou care nu îți dă pace, dar care știi că îți poate aduce multe beneficii. Îi visezi de obicei când viața ta se schimbă și simți că este momentul să începi ceva nou sau să pornești pe alt drum.

Visele controversate. Teama de responsabilități

Sunt și vise în care copiii pot semnifica teama ta de a-ți asuma noi responsabilități sau de a te implica în activități și proiecte dificile.

Dacă vezi în vis un copil care este obraznic și refuză să îndeplinească anumite cerințe, este posibil ca, în realitate, tu să te confrunți cu reguli sau cu o structură în cadrul căreia nu te poți acomoda.

Copiii, simboluri puternice. Ce semnifică vârsta lor

De cele mai multe ori, vârsta copiilor pe care îi vezi în vis este la fel de importantă ca și atitudinea lor. Un copil mic, un bebeluș sau un copil de până la doi ani, ar putea semnifica începutul unui proiect sau obligația ta de a începe ceva nou.

Un copil mai mare, aflat eventual în primii ani de școală, îți arată că este nevoie de multă responsabilitate din partea ta și că te așteaptă o provocare importantă.

De asemenea, copilul îți poate aduce aminte de un eveniment major din viața ta care s-a petrecut la vârsta pe care are el în vis.