O fetiță din Marea Britanie și-a speriat mama susținând că vede spiritele oamenilor morți. De la 10 ani, micuța Fae Jackson, își descria prietenii de la școală în funcție de aura care îi înconjura. Ea vedea în jurul colegilor ei o lumină colorată, fie albastră, mov sau roz. Despre învățătoare spunea adesea că este roșie. O vreme, părinții au ignorat poveștile lui Fae, până într-o dimineață în care a fugit speriată din camera ei țipând că un spirit în zgâlțâie patul și încearcă să îi vorbească. Bineînțeles, imaginația lui Fae poate fi puternic influențată de filmele și desenele animate cu fantome pe care le vede. Fetița declara pentru cotidianul britanic ”The Sun” că l-a văzut inclusiv pe bunicul ei decedat, înconjurat tot de o lumină roșie, care i se arăta în oglindă și încerca să îi transmită un sentiment de liniște și ocrotire.

Cu toții avem capacități paranormale?

Există o teorie conform căreia cu toții suntem înzestrați din naștere cu abilitatea de a percepe alte universuri, poate lumi paralele cu a noastră. Pe măsură ce creștem, regulile sociale ne obligă să închidem legăturile stranii, paranormale, să ignorăm lucrurile pe care nu le înțelegem și să ne limităm la universul care ne înconjoară. Dar la vârsta fragedă a copilăriei, primim mult mai ușor mesajele de dincolo, doar că nu le înțelegem și nu știm să le decodificăm. Poate de aceea unii  copii au prieteni imaginar câțiva ani la rând, vorbesc ore întregi cu ei când se joacă, le povestesc din micile lor necazuri și spun că primesc sfaturi de la ei.

Până la 5 ani, copiii pot percepe spirite nebănuite

Cazul lui Fae care poate vedea aura oamenilor nu este singular. Mulți alți copii, dacă sunt încurajați, descriu oamenii din jurul lor în culori, pe care le asociază cu bunătatea sau răutatea lor. Chiar dacă sunt foarte mici, până în 5 ani, ei simt când întâlnesc un om bun și se feresc de oamenii răi sau indiferenți. Instinctul îi ajută, dar poate că mai este și altceva, o capacitate extrasenzorială pe care o pierdem înaintând în vârstă. Ochiul uman percepe doar o mică porțiune din spectrul electromagnetic, și anume de la 380 la 700 de nanometri. Acestea sunt limitele vederii noastre, dar dincolo de aceste frecvențe există lungimi de undă ori prea mari, ori prea mici pentru a fi percepute de noi. Ca atare, spectrul nostru vizibil este foarte limitat, dar dincolo de lucrurile pe care le vedem pot fi multe alte fenomene, entități și lumi necunoscute.

sursa foto: 123rf.com