Telepatia este considerată cel mai vechi și cel mai răspândit fenomen parapsihologic, dar și singurul, poate, pe care îl recunosc toți oamenii. Indiferent de rasă și cultură, cu toții putem avea trăiri telepatice și putem comunica involuntar gândurile și sentimentele noastre altor persoane.

Termenul provine din limba greacă, unde ”tele” înseamnă la distanță, iar ”pathos” înseamnă simțire, trăire. Comunicarea prin telepatie se manifestă cu predilecție între persoanele care sunt legate afectiv, care se iubesc și se gândesc în permanență una la cealaltă. De aceea, telepatia apare cel mai des între părinți și copii și între doi oameni care se iubesc profund.

Există cercetători care susțin că îndrăgostiții dezvoltă o legătură telepatică puternică la începutul relației lor, dar cu timpul aceasta se deteriorează, dacă sentimentele celor doi se schimbă.

Comunicarea prin telepatie nu are limite

Telepatia nu cunoaște limite biologice și nu este doar un avantaj al rasei umane. Animalele comunică între ele și cu ajutorul telepatiei și se presupune că orice organism viu are această abilitate. Câteva experimente militare din ultimii ani au demonstrat că telepatia este posibilă și între specii, și anume între oameni și delfini.

În cazul oamenilor, telepatia se manifestă la nivelul inconștientului și apare de obicei în situațiile în care suntem dominați de trăiri primare: durerea, bucuria, suferința, spaima, oboseala. Inginerul și parapshilogul francez Rene Warcollier considera că, odată stabilită legătura telepatică dintre două persoane sau dintre un om și animalul său de companie aceasta nu se va mai pierde. Ea se va menține toată viața, chiar dacă se va manifesta mai rar în anumite perioade.

Telepatia se manifestă și în vis

Legătura afectivă puternică dintre mamă și copil sau dintre doi oameni care se iubesc nu se manifestă doar în starea de veghe. Există momente în care gândurile celuilalt, trăirile sale și chiar evenimentele deosebite prin care trece pot fi ”văzute” în vis.

Visele telepatice, care ne arată ce se întâmplă în realitate cu cealaltă persoană, nu trebuie confundate cu visele profetice, care ne avertizează asupra unor evenimente posibile din viitor. Italianul G. B. Ermacora, unul dintre cei mai pasionați cercetători ai telepatiei, a fost primul care a descris fenomenul viselor telepatice și primul care a publicat un studiu destul de concludent asupra acestui subiect, la sfârșitul anilor 1800.

Ulterior, o echipă de parapsihologi americani a reușit să demonstreze că visele telepatice funcționează și că ele sunt cu atât mai puternice între îndrăgostiți. Emoțiile sunt cei mai puternici stimuli pentru comunicarea prin telepatie. În timpul somnului și în timp ce visăm se presupune că emisferele cerebrale sunt mult mai sensibile la ”vibrațiile” gândurilor pe care le transmitem unei persoane dragi.

sursa foto: 123rf.com