Vă mai aduceți aminte de jocul de domino din copilărie? Piesele albe, marcate cu puncte, pot avea semnificații surprinzătoare, dacă le folosești pentru a-ți dezvălui viitorul.

Piesele dreptunghiulare de domino sunt marcate cu un număr de puncte, de la zero la șase, pe fiecare jumătate, fiind 28 în total. Jocul este originar din China, deși unii specialiști au găsit variante vechi ale acestui joc și în ruinele antice ale Egiptului, precum și în India. În acele timpuri, se foloseau pietre mici și plate, pe care erau scrijelite puncte după reguli știute numai de inițiați. Se crede că, la începuturi, pietrele de domino erau folosite pentru a descifra viitorul și pentru a afla intenția zeilor. Divinația cu ajutorul pietrelor însemnate cu puncte era legată de fazele Lunii și era folosită, probabil, în nopțile cu Lună plină. Și azi, amatorii divinației cu piese de domino recomandă folosirea lor doar o dată într-un interval de 28 de zile.

Iată cum folosești piesele de domino

Întoarce toate piesele jocului pe dos și răsfiră-le pe o masă. Amestecă-le bine și alege trei piese la întâmplare. Aranjează cele trei piese în formă de triunghi, cu o piesă la bază și celelalte două așezate în unghi deasupra ei. Întoarce mai întâi piesa din stânga și citește în articol ce semnificație are. Întoarce apoi piesa din dreapta și fă legătura între semnificațiile celor două piese. Dacă prima are conotație pozitivă, iar cea de a doua negativă, semnificația lor se anulează și trebuie să întorci piesa de la baza triunghiului pentru a vedea ce îți prezice.

Semnificația pieselor cu 6 puncte

6 – 0: ferește-te de pericolele legate de apă (evită călătoriile pe apă, ai grijă la ploi puternice și inundații, supraveghează instalațiile sanitare din casă); stai departe de zvonuri și bârfe, fii atentă la falșii prieteni; cineva apropiat ar putea pleca pentru totdeauna.

6 – 1: se pregătește o nuntă; fii prevăzătoare când umbli cu focul; ai grijă de sănătatea ta; vor sosi vești surprinzătoare, fie bune sau rele.

6 – 2: este momentul să treci la acțiune și să lucrezi la proiectele bine gândite; norocul va fi de partea ta; folosește sfaturile prietenilor, dar verifică fiecare informație.

6 – 3: o călătorie cu experiențe și rezultate pozitive; vei primi un dar; vor veni momente fericite; dacă iubești, vei avea o surpriză din partea iubitului tău.

6 – 4: speculațiile și investițiile bine gândite îți vor aduce profit; apar discuții tensionate în familie.

6 – 5: prietenii te ajută și găsești un protector; fii perseverentă în ceea ce faci; este posibil să apară probleme, dar vor fi minore.

6 – 6: vei fi norocoasă și fericită; vei avea parte de prosperitate și vei câștiga ceva neașteptat; vei avea succes în ceea ce ți-ai propus și îți vei împlini dorințele.

Semnificația pieselor cu 5 puncte

5 – 0: amână deciziile importante și așteaptă să se clarifice anumite aspecte; fii prudentă cu banii; se anunță o perioadă critică, în care trebuie să fii prevăzătoare.

5 – 1: o invitație sau un cadou surpriză; un ajutor financiar la care nu te aștepți; posibilă dezamăgire legată de serviciu și salariu.

5 – 2: vești despre nașterea unui copil; cineva apropiat te poate trăda; fii deschisă să îți faci noi prieteni.

5 – 3: viața decurge liniștit, fără surprize neplăcute; ai grijă să nu îți scape o ocazie specială; vești bune și ajutor din surse neașteptate.

5 – 4: se anunță surprize și evenimente noi; profită de șansele care ți se oferă.

5 – 5: schimbări în bine; vei începe o carieră nouă; acceptă o invitație care va aduce lucruri bune.

Semnificația pieselor cu 4 puncte

4 – 0: dezamăgiri în dragoste; dificultăți în căsnicie; probleme care trebuie tratate cu tact.

4 – 1: probleme financiare; o nuntă stabilită în grabă, urmată de fericire.

4 – 2: schimbări în carieră, în dragoste sau în situația ta financiară; ai grijă cui acorzi încrederea ta.

4 – 3: îți vei face noi prieteni și vei întâlni o persoană care te va influența puternic; noi condiții de confort în casă.

4 – 4: petreceri, evenimente, prieteni și întâlniri; este o piesă norocoasă, dacă ai înclinații artistice sau o carieră artistică; un eveniment deosebit organizat de alții.

Semnificația pieselor cu 3 puncte

3 – 0: vor veni momente tensionate și certuri; afacerile și planurile financiare nu vor avea sorți de izbândă.

3 – 1: călătorie neașteptată; discuții în contradictoriu; cei din jur te dezaprobă.

3 – 2: o căsnicie reușită și fericită; schimbări pozitive, prieteni noi și șanse de promovare la serviciu; fii precaută cu speculațiile.

3 – 3: prosperitate și bunăstare, posibil în urma unei moșteniri.

Semnificația pieselor cu 2 puncte

2 – 0: noroc întâmplător; călătorii și drumuri cu noroc, dar ghinion cu privire la câștiguri;

2 – 1: fii răbdătoare și grijile se vor risipi; trebuie să aștepți ocazii mai bune.

2 – 2: vei avea succes la locul de muncă sau în afaceri, dar câștigurile nu vor fi prea mari; viața de acasă va fi armonioasă și echilibrată; o dorință secretă se va împlini.

Semnificația pieselor cu 1 și 0 puncte

1 – 0: pregătește-te pentru un musafir, care ar putea aduce vești deosebite; fii atentă la cei din jur și vei descoperi un dușman neștiut.

1 – 1: nu te îngrijora, dacă apar probleme pentru că se vor rezolva de la sine; vei întâlni un prieten din trecut; ferește-te să împrumuți bani.

0 – 0: e piesa cea mai puțin norocoasă, prevestitoare de ghinion, dezamăgiri și nefericire în viitorul apropiat.

sursa foto: 123rf.com