Superstiții despre cristale – diamantele

Sunt folosite pentru inelele de logodnă și pentru verighete pentru că ele simbolizează afecțiunea și legătura puternică dintre mire și mireasă. Totodată, despre diamante se spunea că întăresc vitejia și curajul unui bărbat și frumusețea unei femei. Atenție, însă! Un diamant pus sub perna soției poate să arate dacă a fost sau nu credincioasă. Dacă își pierde strălucirea și devine mai opac, înseamnă că soția nu i-a fost fidelă soțului ei.

Smaraldele

Sunt dăruite cu o energie interioară care aduce fericirea în căsnicie și protejează cuplurile credincioase. Și smaraldele pot fi oferite la nuntă miresei sau unei femeie care își sărbătorește căsnicia. Tot pentru femei, smaraldele sunt benefice dacă sunt purtate la naștere, pentru că fac durerile mai suportabile și dau vigoare pruncului.

Perlele

În pofida frumuseții și a purității lor, perlele simbolizează lacrimile, tristețea și pierderea. De aceea, nu este bine să fie purtate niciodată de mirese și să nu fie dăruite unei femei de către soțul sau iubitul ei. Se spune că bărbatul care îi dăruiește femeii iubite perle va pierde dragostea ei. Perlele se poartă, în multe părți ale lumii, doar la înmormântări.

Opalele

Printre cele mai interesante superstiții despre cristale se numără cele despre opale, pietre delicate, în nuanțe deschise care simbolizează fericirea și visurile împlinite. În multe zone ale lumii, opalele sunt considerate norocoase. Cu toate acestea, în Orient, opalele au mai degrabă conotație negativă și sunt considerate pietrele lacrimilor. Este mai bine să nu îi oferi unei mirese opale, ca să nu ajungă văduvă prea devreme. Energia lor malefică poate fi combătută doar dacă sunt montate pe bijuterii alături de diamante.

Superstiții despre cristale – rubinele

Se spune despre pietrele roșii ca sângele că sunt pietrele inimii și că își schimbă culoarea în funcție de starea de sănătate a purtătorului. Rubinele care pălesc sau cele care devin mai întunecate anunță probleme medicale de care nu ești conștientă încă.

sursa foto: 123rf.com