Michael Jordan și costumul norocos

S-a scris adesea în presa americană despre șortul norocos pe care celebrul baschetbalist îl purta aproape la fiecare meci pe teren. Dar rareori era la vedere. Lui Jordan îi plăcea să își ascundă șortul purtător de noroc sub șortul mai lung al echipei Chicago Bulls. Șortul cu pricina, în care Jordan credea cu tărie, și care se pare că îi dădea aripi pe teren, fusese cândva una dintre uniformele purtate la Universitatea de Nord din Carolina.

Relația lui John Wayne cu pălăriile

Când spui John Wayne, este imposibil să nu îl vezi cu ochii minții călare pe un cal nărăvaș, cu pălărie semeață de cowboy. Era îndrăgostit de pălării și le purta nu doar pe platoul de filmare, ci și zi de zi, în viața personală. Purta diverse forme, cu boruri mai scurte sau mai largi, cu calota mai înaltă sau mai scundă. După spusele fiicei lui, însă, nu suporta sub nicio formă să vadă o pălărie aruncată pe pat sau pe canapea. Nu se știe de unde, John Wayne credea că pălăriile puse pe pat ar aduce un ghinion teribil.

Diane von Furstenberg și bănuțul ei de aur

Celebrul model și apoi creatoare de modă, Diane prețuiește în mod deosebit un anumit bănuț de aur. Și nu pentru valoarea lui în bani, care nu este prea mare. Ci pentru că i-a fost dăruit de tatăl ei, care l-a purtat ascuns în talpa bocancilor cât timp a fost pe front, în cel de al Doilea Război Mondial. Diane are nevoie de ceva să o protejeze în lumea celebrităților, care seamănă destul de bine cu un front deschis. Ea este convinsă că bănuțul o ferește de orice ghinion și de orice accident neplăcut în timpul prezentărilor de modă și îl poartă și ea lipit de talpa pantofilor, la interior.

Charles Dickens se orienta mereu după nord

Dacă unele celebrități cred în bănuți, în pălării, în obiectele lor vestimentare, scriitorul britanic își punea toată speranța într-o… busolă. Dickens nu pleca nicăieri fără busola lui norocoasă. Și oriunde ajungea, își schimba patul astfel încât să doarmă cu capul spre nord. El credea astfel că busola și nordul îl ajută să fie mai creativ, mai organizat și să aibă mai multă putere de muncă.

Superstițiile și lumea celebrităților de la Hollywood

Megan Fox și muzica ei preferată

Frumoasa actriță a declarat de mai multe ori că nu zboară niciodată cu avionul fără să asculte melodiile lui Britney Spears. Nu se știe de ce și cum, dar bruneta este convinsă că nu va muri niciodată într-un accident de avion, dacă ascultă muzica veselă a lui Britney.

Și Jennifer Aniston are niște superstiții legate de avioane

Jennifer e cunoscută pentru firea ei echilibrată și bine organizată. Cu toate acestea, și ea crede în superstiții. Nu intră niciodată într-un avion decât dacă pășește mai întâi cu dreptul și numai după ce a ciocănit în ușă, să fie sigură că a spulberat orice urmă de ghinion. Ca și Megan Fox, Jennifer se pare că se teme teribil să zboare și are nevoie de superstiții de care să se agațe, oricât ar fi ele de banale.

sursa foto: 123rf.com