Superstiții despre bani. Ce înseamnă dacă îi pierzi

Dacă ai pierdut bani prin casă, dacă ți-au căzut din buzunare și nu îi mai găsești, dar știi sigur că sunt prin locuință, e bine să spui în gând: ”câți bani am pierdut, atâția să intre pe ușă!” În popor se crede că o asemenea dorință va fi îndeplinită, dacă nu ești lacom.

Dacă pierzi bani pe stradă, nu-i blestema! Gândește-te că necazul tău ar putea fi bucuria unui om care avea nevoie de ei și banii se vor întoarce la tine pe alte căi.

Dacă pierzi bani la jocurile de noroc sau la jocurile de cărți, se spune că ai noroc în dragoste. Dar asta este numai o vorbă. Banii pierduți din nesăbuință sunt buni pierduți și vor lua cu ei și alții!

Ce să faci cu banii găsiți sau câștigați pe neașteptate

Când găsești bani pe stradă, roagă-te ca cel care i-a pierdut să primească de două ori mai mulți. Cheltuie banii găsiți chiar în ziua respectivă, ca să îți aducă și alții. Iar, dacă este o sumă foarte mare, încearcă să găsești posesorul apelând la poliție.

Dacă găsești din întâmplare o monedă emisă în anul nașterii tale, păstrează-o ca pe un talisman. Pune-o la un lănțișor sau poart-o într-un spațiu special în portofel să atragă bunăstarea în viața ta.

Dacă ai norocul să câștigi bani la lotto, la vreun joc de noroc sau dintr-o afacere, dăruiește o parte din ei unei rude sau unui prieten care are mare nevoie. Darul tău se va întoarce când vei avea și tu nevoie de ajutor, conform uneia dintre cele mai cunoscute superstiții despre bani.

Ce să faci ca să atragi banii și să te bucuri de bunăstare

Nu scăpa portofelul pe jos și nu îl ține pe masă, spune una dintre cele mai vechi superstiții despre bani.

Dacă ai adunat mărunțiș în geantă, nu îl număra. Cheltuiește-l ca și cum nu l-ai avea și el va atrage sume mai mari.

Când dai bani, dă-i întotdeauna cu mâna dreaptă să fie de bun augur și pentru tine și pentru cel care îi ia.

Când îți iei un portmoneu nou, pune înăuntru o mică bijuterie sau un bănuț din metal prețios, să atragă sume mai mari de bani mai târziu.

Chinezii cred că, dacă presari praf de scorțișoară în portmoneu, acesta atrage câștigurile.

Dacă vezi o monedă pe jos, ridic-o numai dacă are cifra în sus, ca să îți poarte noroc. Dacă se vede stema sau alt simbol, e bine să o lași neatinsă, pentru că ea poartă ghinionul altuia.