Ferește-te de blesteme purtând argint

Metalul Lunii este, poate, cel mai important în practicile magice și cel mai bogat în simboluri și valențe spirituale. Culoarea lui fluidă, alb-argintie, emană o lumină rece, eterică, dar echilibrată, spre deosebire de strălucirile risipitoare ale aurului. Argintul are conotații feminine și este legat de partea emoțională și sensibilă a celui care îl poartă. Se spune că strălucirea lui stinsă calmează, echilibrează și purifică. De altfel, numeroase teste medicale au demonstrat că argintul poate ucide numeroase bacterii și microbi, drept pentru care ionii de argint sunt azi folosiți în aparatele de purificare a apei și aerului. Dar, din cele mai vechi timpuri, se știa că argintul este cel mai bun ptotector al sufletului și că el poate ține departe blestemele, magia neagră, farmecele și deochiul. Marea lui capacitate este aceea de a respinge influențele negative și de a le întoarce la sursa care le-a trimis.

Amuletele din aur, gardieni pentru suflet

Din vremuri vechi, aurul a fost asociat cu bogăția, luxul și triumful, cu puterea masculină și strălucirea Soarelui. Folosit cu precădere în ritualurile magice, se știa că puterea lui amplifica deopotrivă energiile benefice, precum și pe cele negative. De aceea, pentru protecție, aurul era transformat în amulete, fie ele inele descântate, cruci sfințite sau inimi încărcate cu puterea iubirii. Dar aurul este un metal care atrage atenția și invidia și care se încarcă ușor cu gândurile negative ale celui care îl poartă, precum și ale celor din jurul lui. De aceea, nu este recomandat să porți mai multe amulete din aur, ci doar una singură, cea care are o semnificație deosebită pentru tine și care știi că te-a apărat în momentele importante. Guvernat de Soare, aurul este specific zodiei Leului, dar influența lui este la fel de puternică asupra întregului zodiac.

Fierul, simbol al puterii interioare

Este unul dintre cele șapte metale nobile ale magicienilor din Antichitate și cel de al treilea în ierarhia metalelor cu valențe pozitive. Amuletele din fier, dar mai ales scuturile și săbiile sau bijuteriile masculine realizate din acest metal erau purtate pentru influența lor benefică asupra spiritului. Fierul dădea curaj, îndepărta demonii fricii și proteja împotriva spiritelor rele. Și azi sunt la modă bijuteriile din fier sau din oțel, purtate în special de bărbați, dar semnificația lor spirituală s-a pierdut. Fierul este guvernat de Marte și este benefic zodiilor Scorpion și Berbec. Amuletele din fier sau din oțel sunt benefice în special la începutul unor perioade critice din viață sau în momentul în care demarezi un proiect dificil. Ele dau putere interioară și protejează posesorul de blestemele și invidia celor din jur.

credit foto: 123rf.com