Una din 20 de persoane are halucinații

Un studiu realizat în 18 țări pentru a determina sănătatea mentală a populației a scos la lumină un adevăr îngrijorător: una din 20 de persoane a declarat că a avut cel puțin o dată în viață halucinații. Voluntarii au fost inițial testați de psihiatri și au răspuns mai multor teste de inteligență și de personalitate. Niciunul dintre ei nu se droga și nu se afla sub influența alcoolului sau a altor medicamente puternice.

Majoritatea celor care au declarat că au avut halucinații s-a confruntat cu un astfel de episod doar o dată în viață. Un procent mai mic a declarat că a avut între 2 și 5 episoade de halucinații. Cei mai mulți dintre cei care au avut astfel de episoare erau femei, șomeri sau persoane singure. Încercând să găsească mai multe informații despre sănătatea mentală a populației, acest test a ridicat mai multe probleme.

Cafeaua poate declanșa halucinații

Ești o mare iubitoare de cafea și bei câte 3, 4 sau chiar mai multe cești pe zi? Să nu te surprindă că poți avea halucinații. Nu ești bolnavă, ci ai băut prea multă cofeină. Se pare că de la 315 mg de cofeină în sus, creierul îți poate juca feste. Poți să aduni această cantitate care pare mică, dar nu e!, din 4 cești de cafea, 6 cești de ceai negru sau 9 sticle de băuturi de tip cola.

Cei mai mulți dintre noi vedem persoanele decedate

Imediat după moartea unei persoane dragi, un soț, un copil, un părinte, ne dorim atât de mult să o vedem din nou, încât mulți dintre noi chiar reușim acest lucru. Dar experiența este dramatică, ne oferă o emoție atât de intensă și dureroasă, că ne blochează.

Mulți dintre noi dăm vina pe durerea pierderii și spunem că este o simplă amintire. Ceea ce așa și este, o halucinație, o dorință intensă de a retrăi bucuria de a revedea pe cineva drag. Conform statisticilor, șase din 10 persoane declară că au avut halucinații cu persoanele decedate, stând aproape de ei, stând la locul preferat din casă sau chiar strigându-i pe nume.