Numeroase simboluri din credințele și tradițiile chinezești vorbesc despre o căsnicie fericită. Adepții stilului Feng Shui știu să le folosească și cred în vibrațiile lor benefice.

Acestea trebuie cumpărate de către cei doi soți împreună și trebuie puse în partea de sud-vest a dormitorului.

Simbolul dublu al fericirii

Diverse reprezentări ale simbolului fericirii în dragoste

Diverse reprezentări ale simbolului fericirii în dragoste

Este un caracter chinezesc, desenat la dublu fie cu vopsea roșie, fie pe o hârtie roșie cu auriu. El este folosit îndeosebi la nunți și dăruit mirilor pentru o căsnicie fericită.

Legenda spune că, în timpul Dinastiei Tang, un tânăr student a plecat spre capitala imperiului să se înscrie la cele mai grele examene pentru a deveni funcționar imperial. Pe drum, însă, s-a îmbolnăvit grav, dar a fost bine îngrijit de un vraci de la țară și de fiica acestuia. Cum era de așteptat, cei doi tineri s-au îndrăgostit, dar tânărul bărbat i-a cerut fetei să îl aștepte până când va lua examenele.

Într-adevăr, tânărul a reușit și a obținut unul dintre cele mai bune posturi la curtea împăratului. El a primit permisiunea să se întoarcă acasă și să se căsătorească, iar la nunta lui a folosit simbolul fericirii de două ori, pentru a-și arăta recunoștința față de soarta lui norocoasă.

Nodul infinit al iubirii

Este nodul mistic din Feng Shui, un nod împletit în așa fel încât îți dă senzația că firul se întoarce de unde a plecat, așa cum dragostea trebuie să se întoarcă iar și iar în inima celui care te iubește.

Este un simbol al iubirii nemuritoare, al afecțiunii profunde și al legăturii intime dintre cei doi miri. Este unul dintre cele mai frumoase simboluri care protejează o căsnicie fericită și nu ar trebui să lipsească din casa celor care apreciază tradiția Feng Shui.

Perechea de rațe mandarine

Poate că ai văzut adesea o pereche de rațe realizate din metal sau din lemn în magazinele tradiționale chinezești, dar nu ai știut care este semnificația lor. Rațele mandarine sunt simboluri ale iubirii și ale încrederii dintre soți, ale fidelității și trăiniciei. Ele se dau drept cadou adesea la nunți în China și Japonia.

Se crede despre aceste păsări că sunt foarte atașate una de cealaltă, masculul și femela care formează o pereche stau tot timpul împreună și nu se despart decât la moarte. Sunt păsări pașnice, care trăiesc în armonie, iar legătura dintre ele este reprezentativă pentru o căsnicie prosperă, liniștită și fericită.

O fotografie cu cei doi miri fericiți

Printre simbolurile mai noi legate de căsnicie se numără și o fotografie de la nuntă, în care cei doi miri se privesc îndrăgostiți și fericiți. Fotografiile de la nuntă sunt prețuite azi și fiecare cuplu are un album întreg. Înaintea fotografiilor au existat tablourile și desenele în care erau reprezentați mirii, mai ales dacă erau de familie bună.

Azi, cea mai frumoasă fotografie de la nuntă, doar cu cei doi miri, trebuie pusă în dormitor să le aducă aminte de cea mai fericită zi din viața lor. Ea trebuie pusă, bineînețeles, pe peretele de sud sau de sud-vest al casei, de obicei din dormitor, pentru a răspândi energia pozitivă a acelei zile memorabile de-a lungul anilor.

sursa foto: 123rf.com