Cele mai norocoase pandantive

Dintre bijuteriile pe care le purtăm la gât, pandantivele sub formă de stea, de cruce și de cerc sunt considerate printre cele mai norocoase.

Steaua, purtată la lănțișor, este un simbol al speranței, al șanselor și al norocului. Dacă primești un asemenea pandantiv, nu îl dărui niciodată altei persoane, pentru că îți alungi norocul.

Crucea este reprezentativă pentru credință și speranță și se spune că are și rol de protecție pentru cei care au probleme de sănătate. De ea sunt legate cele mai multe superstiții despre bijuterii. Crucea purtată la lănțișor este bine să fie sfințită la biserică sau primită la un botez pentru a avea mai multe puteri benefice.

De bun augur sunt și pandantivele de formă rotundă, fie că au pietre prețioase sau nu. Cercul este un simbol al eternității, al puterii interioare și al împlinirii.

Cele mai interesante superstiții despre bijuterii

Și cerceii au superstițiile lor

Podoabe destinate în mod deosebit femeilor, cerceii trebuie să pună în valoare frumusețea unui chip și să atragă priviri admirative. De aceea, cerceii au beneficiat și ei de anumite funcții magice. Fiind purtați atât de aproape de ochi, se credea că cerceii bogați și strălucitori pot ține deochiul deoparte.

Pe vremuri se credea că cerceii de aur aduc faimă și noroc, iar cerceii din argint te apără de rele și de necazuri.

Cerceii cu diamante se spune că te protejează de gurile rele și îmbunătățesc vederea, cerceii cu rubine alungă durerile și protejează inima, iar cerceii cu pietre albe vor aduce vești bune.

Dacă pierzi un cercel, având în vedere că ei se poartă întotdeauna câte doi, este semn rău pentru că poți pierde pe cineva drag sau poți atrage ghinionul și sărăcia.

Dacă porți doar un cercel, atragi bârfele și vorbele rele.

Ce semnificație au brățările pe care le porți

Brățările au fost populare din cele mai vechi timpuri, iar forma și numărul lor aveau semnificații deosebite.

Dacă primești o brățară din partea unui bărbat, se crede că acesta are sentimente puternice pentru tine, că vrea ca relația voastră să evolueze, dar nu vrea să se grăbească.

Se spune că brățările din aur protejează sănătatea și destinul, iar brățările din argint protejează dragostea.

Este bine să porți de obicei două brățări, nu doar una, pentru că cele două înseamnă echilibru între firea ta interioară și destin, între bine și rău, între fericire și nefericire.

sursa foto: 123rf.com