Superstițiile și practicile mai mult sau mai puțin ortodoxe să ghicești sexul unui bebeluș imediat după concepție nu vor muri niciodată. Până la prima ecografie care confirmă dacă este băiețel sau fetiță, trec prea multe săptămâni, iar mămicile sunt mult prea curioase pentru a nu încerca și alte metode.

Superstiții despre sexul bebelușului

Iată câteva indicii culese de pe la noi, dar și de prin alte părți ale lumii care te ajută să poți afla sexul bebelușului din primele două luni de la concepție.

Chinezoaicele spun că, dacă o femeie însărcinată, pare mai frumoasă decât înainte, înseamnă că are băiat. Dacă este mai umflată la față și mai obosită și pare ofilită, înseamnă că are fată.

Dacă burtica începe să fie mai țuguiată, vei avea băiat. Dacă ai abdomenul rotund, dar plat, va fi fată.

Englezoaicele spun că, dacă pielea ta capătă o nuanță ușor mai închisă, vei avea băiat. Dacă nu este nicio schimbare de culoare, atunci vei avea fată.

În Italia se spune că femeia însărcinată care își menține picioarele zvelte și subțiri chiar de la primele luni de sarcină va avea băiat. Femeia căreia i se îngroașă gambele, va avea fată.

În Japonia, dacă pielea de la subraț se colorează puțin și devine maronie, vei avea băiat. Dacă rămâne albă, așa cum arată ea în mod obișnuit, vei avea fată.

Britanicii spun că femeile care au nasul puțin mai mare când sunt însărcinate, vor face băieți. Cele care nu își schimbă fizionomia și nici mărimea nasului, vor avea fete.

Grețurile de dimineață te ajută să ghicești sexul unui bebeluș

Peste tot în lume, femeile spun că, dacă ai grețuri severe dimineața încă din primele săptămâni, vei avea fată. Iar dacă senzațiile de amețeală și de greață sunt mai atenuate sau lipsesc de tot în primele luni, atunci vei avea băiat.

Slăbiciunea și grețurile de dimineață sunt strâns legate și de dispoziția mamei. Dacă ești activă, dacă simți că ai energie dimineața și poți face multe lucruri, atunci vei avea băiat, dacă devii mai comodă sau simți că îți lipsește energia dinainte, atunci vei avea fată.

Cu ce picior pornești la drum!

Chinezii mai spun că, dacă atunci când ești însărcinată și te ridici de pe scaun, pornești la drum cu piciorul stâng, înseamnă că vei avea băiat. Dacă pornești cu piciorul drept, atunci vei avea fată.