Adepții terapiei cu flori de mină consideră că cele mai bune cristale vindecătoare emit vibrații care influențează pozitiv anumite părți ale corpului. Se mai spune că energia pe care o emit aceste pietre este subtilă și funcționează în timp, de aceea trebuie să le porți o perioadă îndelungată.

Iată cele mai bune cristale pentru sănătatea femeii, pe care este bine să le porți sub formă de bijuterii de-a lungul a mai multor ani. Se spune că ele previn instalarea unor boli cronice, dar și apariția unor inflamații, infecții sau viroze trecătoare.

Ametistul echilibrează trupul și psihicul

Unul dintre cele mai puternice cristale vindecătoare este ametistul. Cu cât este mai închis la culoare, cu atât este mai binefăcător pentru organism. Pe vremuri, se credea că ametistul poate transforma energiile negative în iubire și că protejează femeile de gelozie, ură și răzbunare. În plus, ametistul este o pază bună împotriva bolilor specifice femeiești precum cancerul de sân.

Ametistele mov trebuie purtate pe piele, cât mai aproape de cap și de inimă. Cerceii și pandantivele cu ametist sunt bijuteriile cele mai potrivite pentru a te apăra de insomnie, dureri de cap, tulburări ale tensiunii arteriale și boli de inimă. De asemenea, ametistul echilibrează producerea de hormoni specific feminini și previne apariția bolilor aparatului genital.

Trebuie să știi că puterea ametistelor slăbește la contactul cu soarele, dar acționează mai puternic noaptea, în timp ce dormi.

Citrinul, cristalul care ajută sufletul

Datorită culorii sale aurii, se spune că citrinul aduce prosperitatea în casă și face viața mai lină și mai frumoasă. Dar se numără și printre cele mai bune cristale pentru sănătatea femeii.

Este bine să porți bijuterii cu citrin în zona inimii și a bazinului, spre exemplu, un pandantiv sau o brățară, deoarece citrinul ajută când ai dureri menstruale mari și probleme hormonale. El echilibrează organismul femeii la menopauză și face mai suportabile bufeurile și migrenele.

Citrinul stimulează digestia și buna funcționare a splinei și a ficatului. În plus, ajută și tiroida să funcționeze în limite normale și apără rinichii, protejându-ne și de infecțiile urinare.

Granatele revitalizează tot corpul

Roșii precum vinul vechi de buturugă și pline de energie, despre granate se spune că refac energia organismului după orice boală și împrospătează sângele. Poartă granate la inel, pe mâna stângă, la gât și la urechi. Dacă porți un set întreg de bijuterii cu granate, energia lor va spori și se va resimți în tot corpul.

Granatele sunt benefice în perioade de convalescență, deoarece ajută la o mai bună asimilare a vitaminelor și mineralelor. Tot ele sunt benefice în perioada ciclului menstrual și diminuează pierderile de sânge. Bijuteriile cu granate purifică sângele, refac echilibrul hormonal, ajută rinichii, inima și plămânii și protejează imunitatea organismului.

Granatele refac nu doar energia fizică, ci și tonusul psihic. Ele sunt indicate femeilor care se confruntă cu probleme emoționale, femeilor care au fost abuzate și dominate și care încearcă să își recapete controlul și stăpânirea de sine.

sursa foto: 123rf.com