Ai râs vreodată de superstiții care s-au adeverit? Ei bine, se pare că multă lume crede în misterioasele superstiții despre ochi și de multe ori acestea se întâmplă și în realitate.

Privirea este încărcată de simboluri mistice și nu există cultură sau popor să nu aibă numeroase tradiții, descântece și superstiții despre ochi.

Multe dintre ele au rezistat de-a lungul secolelor tocmai pentru că s-au dovedit a fi cât se poate de reale.

Până și azi ne temem că, dacă ni se zbate ochiul stâng, este posibil să dăm de necazuri. Iar de cele mai multe ori chiar așa se întâmplă.

Cele mai ciudate, dar puternice superstiții despre ochi de la alte popoare

În cultura populară chineză, contează nu doar cât de puternic ți se zbate ochiul, ci și ora la care se întâmplă acest lucru…

între orele 7.00 și 9.00: dacă ți se zbate ochiul stâng, planurile tale pe ziua respectivă se vor împlini întocmai; dacă ți se zbate ochiul drept, vei avea parte de o situație neprevăzută, dar norocoasă.

între orele 11.00 și 13.00: dacă ți se zbate ochiul stâng, primești vizita unei persoane importante; iar dacă ți se zbate ochiul drept, primești o invitație la o petrecere.

între orele 15:00 și 17.00: dacă te mănâncă ochiul stâng, te vei întâlni cu un prieten de departe; dacă te mănâncă ochiul drept, primești o veste bună de departe.

între orele 19.00 și 21.00: dacă ți se zbate tare ochiul stâng, primești o veste rea; dacă ți se zbate tare ochiul drept, te așteaptă o situație neplăcută.

Superstiții despre ochi din India

Superstițiile indienilor, deși seamănă mult cu ale noastre, au semnificații aparte și în funcție de sexul persoanei. În tradiția populară indiană, dacă ți se zbate ochiul drept este de bun augur, înseamnă că vei primi o veste bună sau că evenimentele din viitorul apropiat vor fi în favoarea ta.

Dar, dacă se zbate ochiul stâng, depinde de sexul persoanei. În cazul în care este o femeie, este un semn bun și aduce o veste mult așteptată. Dacă i se zbate ochiul stâng unui bărbat, este un semn de rău augur și este posibil să se confrunte cu probleme și necazuri.

Ce semnificație au pentru români semnele legate de ochi

În tradiția noastră populară sunt multe superstiții despre ochi. Dar, în primul rând se crede că ochii văd multe, dar nu trebuie să își dezvăluie secretele. De aceea, nici tu nu este bine să vorbești cu alții când ți se zbate un ochi.

Dacă este vorba despre ochiul drept, va fi de bine, iar dacă te mănâncă ochiul drept vei vedea o femeie care are un mesaj pentru tine.

Dacă ți se zbate ochiul stâng, se va întâmpla ceva neprevăzut și neplăcut, iar dacă te mănâncă ochiul stâng, vei întâlni un bărbat care are o semnificație aparte pentru tine.

Ține minte și ce descântec să spui în gând, când ți se zbate ochiul:

Fă cruce peste ochi și spune pentru tine: ”De te bați de bine, să te bați și mâine; de te bați de rău, ferească-ne Dumnezeu!”

Se spune că este bine să ținem cont de superstiții și să nu provocăm soarta. Află care sunt superstițiile de care e bine să te ferești, chiar dacă nu crezi în ele.

sursa foto: Shutterstock