În sanscrită, Ayurveda înseamnă ”știința vieții” și reprezintă cel mai complex și mai vechi sistem de vindecare a organismului, moștenit de la vechii indieni. Orice ritual ayurvedic, orice dietă, loțiune sau tehnică de relaxare cuprinsă în acest sistem are numeroase beneficii pentru întregul corp, nu doar pentru partea pe care o tratează.

În mod special, pentru frumusețe sunt folosite uleiurile naturale care combină energia benefică a masajului cu proprietățile vindecătoare ale extractelor din plante. Iată unul dintre cele mai simple ritualuri care are la bază uleiurile parfumate și care ajută la păstrarea tinereții și echilibrului interior.

Uleiuri recomandate în ritualul ayurvedic

Cele mai bune uleiuri pentru frumusețe sunt cele făcute numai din ingrediente naturale. Acestea hrănesc și hidratează pielea, menținând-o suplă și frumoasă din cap până la picioare.

Uleiuri bune pentru ten

Uleiul de susan ușor încălzit este bun pentru ten, pentru pielea gâtului și pentru decolteu. El echilibrează energiile interioare, hidratează pielea și previne îmbătrânirea prematură și apariția ridurilor.

Uleiul de migdale este și el recomandat pentru față și decolteu, mai ales pentru persoanele cu o piele uscată. Masajul cu acest ulei hrănitor conferă energie și suplețe pielii.

Uleiuri bune pentru întregul corp

Uleiul de cocos combate primele semne de îmbătrânire a pielii și ajută organismul să își refacă echilibrul interior. Acest ulei previne apariția bolilor de piele, a petelor pigmentare și a iritațiilor care urâțesc.

Uleiul de măsline este cel mai bun pentru relaxarea mușchilor, pentru tonifierea pielii și pentru a revitaliza întregul corp. În amestec cu uleiul de susan previne îmbătrânirea prematură a pielii.

Cum să pui în practică acest ritual ayurvedic pentru frumusețea ta

Acordă-ți mai mult timp seara, mai ales după o zi obositoare, să te relaxezi și să te ocupi de tine.

Încălzește puțin ulei și masează-te pe față și pe decolteu sau pe întregul corp, cu mișcări circulare, ușoare și prelungi.

Masajul, chiar dacă ți-l faci singură, este deosebit de relaxant și reconfortant. Dacă transmiți prin palmele tale emoții pozitive și energii echilibrate, masajul cu ulei are beneficii imediate.

Trebuie să te relaxezi și să aduni gânduri frumoase, să te bucuri de ritualul ayurvedic în liniște și să te concentrezi asupra lucrurilor care te fac să zâmbești și să fii încrezătoare.

Este suficient să practici masajul cu ulei câteva minute seara, în liniște, și apoi să faci un duș revigorant pentru a simți o schimbare în bine care se va reflecta pe chipul tău.

Repetă cât mai des acest masaj, astfel încât să devină un adevărat ritual pentru frumusețe și te vei simți mai tânără și mai frumoasă în numai câteva săptămâni.

sursa foto: 123rf.com