O franțuzoaică, cel mai bătrân om din lume

Jeanne-Calment-1

Jeanne Louise Calment a trăit 122 de ani și 164 de zile, între 21 februarie 1875 și 4 august 1997. Conform certificatului de naștere autentic, Jeanne Louise poate fi numită o supercentenară! A trăit întreaga ei viață în Arles, Franța, a fost căsătorită și a avut o fiică. Conform spuselor sale, aproape în fiecare zi bea puțin vin roșu și a fumat până în ultima perioadă a vieții.

Secretul ei? Deși nu a conceput să renunțe la țigări niciodată, Jeanne Louise nu și-a făcut griji cu privire la sănătatea ei, iar ciocolata i-a dat poftă de viață. Ea consuma aproape un kilogram de ciocolată pe săptămână, mai ales la bătrânețe.

Un japonez, pe locul doi în topul longevității

Shigechiyo Izumi a trăit fabuloasa vârstă de 120 de ani și 237 de zile, fiind al doilea cel mai bătrân om din lume. Dieta lui se baza mai mult pe pește și legume, iar de fumat s-a apucat la bătrânețe, după vârsta de 70 de ani.

Secretul lui? Japonezul era îndrăgostit de băutura tradițională din orez fermentat din care bea aproape în fiecare zi, dar credea că viața lui atât de lungă se datorează numai zeilor.

Locul trei îi revine unei femei din State

Sarah Knauss a adunat 119 ani și 97 de zile și a murit cu doar câteva ore înainte de a intra în anul 2000. Moștenirea ei genetică a fost una de excepție. Sarah nu a fost bolnavă niciodată de nimic, iar fiica ei, care a trăit și ea 101 ani, spunea că a murit efectiv de… ”bătrânețe”.

Secretul ei? Dincolo de faptul că natura a înseztrat-o cu o imunitate de invidiat, Sarah a iubit toată viața ei ciocolata și a încercat să rămână calmă ori de câte ori apărea probleme în viața ei. ”A fost calmă și bună și se bucura imens când putea să stea în preajma copiilor”, declara asistenta care a îngrijit-o.

credit foto: Thinkstock