Ceaiul de mentă

Revigorant și energizant, ceaiul de mentă este totodată dulceag și relaxant. Îți stimulează simțurile, dar calmează totodată prin aroma lui inconfundabilă. Este ales de obicei de persoanele care au probleme cu digestia și simt nevoia să se calmeze și să se relaxeze cu aroma lui mentolată. Dacă îți place adesea să bei ceai de mentă, fie dimineața, fie după amiaza, înseamnă că ai o personalitate mai complicată, ușor anxioasă, te enervezi rapid și te îngrijorează chiar și cele mai mărunte probleme. Simți nevoia de o băutură care să te calmeze, care să îți alunge grijile, dar și durerile de cap sau de stomac de care suferi adesea.

Ceaiul de ghimbir

Cu aroma lui pătrunzătoare și îndrăzneață, ghimbirul te încălzește, te revigorează și totodată calmează. Are un gust delicios și exotic, iar dacă este ceaiul tău preferat, spune despre tine că ești îndrăzneață, curajoasă, capricioasă, dar calmă la suprafață. În ochii celorlalți pari o persoană organizată și echilibrată, dar numai cine te cunoaște foarte bine știe cât poți să fii de pasională și bravă când urmărești un scop bine determinat. Ghimbirul revigorează organismul, calmează indigestiile, durerile de articulații și de oase, dar face minuni și pentru relația amoroasă, crescând libidoul. Este ușor picant, așa cum ești și tu!

Ceaiul verde

Are numeroase proprietăți benefice și calități terapeutice care ajută la combaterea cancerului, a bolilor cardiace și a diabetului. Pe lângă toate beneficiile sale, ceaiul verde are un gust dulceag, dar ușor aspru, calmează, dar și revigorează în același timp. Dacă îți place în mod deosebit ceaiul verde și îl bei în loc de cafea, înseamnă că ești o persoană practică, atentă la sănătatea și confortul ei, și interesată de latura materială a vieții. Cu toate acestea, ești în căutarea unor mici aventuri sau proiecte exotice, care să alunge monotonia din viața ta și să te facă să te simți mai vie și mai plină de energie.

Ceaiul de mușețel

Are o esență moale, un gust dulceag, calmant, relaxant și suficient de concentrat pentru a alina dureri adânci. Este indicat în perioadele de stres sau în perioadele de convalescență, pentru a-ți reface puterile. Dacă îți place în mod deosebit aroma lui și îl consumi adesea dimineața și seara, ești o fire liniștită, iubitoare, calmă, dar foarte sensibilă și ușor de rănit. Te supără tot felul de fleacuri și mai ales opinia celorlalți despre tine. De aceea, este bine să înveți să te bazezi numai pe tine și să nu mai ții cont decât de sfaturile persoanelor care contează cu adevărat.

Ceaiul negru

Simplu. Clasic. Tare. Are un gust puternic, dar bine definit și nu e deloc complicat. Dacă preferi ceaiul negru, îți seamănă destul de mult. Și tu ai o personalitate puternică, cu abilități de lider, rezistentă și hotărâtă. Cei din jur te văd ca pe o persoană posesivă și dominatoare. Dar în realitate, ești foarte calmă, calculată și înțeleaptă. În carieră, poți să fii o perfecționistă, incomodă pentru mulți colegi, dar foarte sigură pe tine.

Ceaiul de fructe

Fie că este vorba de portocale, lămâi sau zmeură și afine, ceaiul din fructe este deosebit de popular și iubit de multe femei. Este dulce, parfumat, suav și revigorant. Poate fi consumat la orice oră și în multe combinații. Dacă ești preferatul tău, înseamnă că ai o personalitate vioaie, dinamică și jucăușă. Îți place să fii veselă tot timpul, să vorbești mult și să te distrezi cu prietenele. Poate că unii te consideră uneori prea gălăgioasă, dar este modul tău de a face față grijilor și stresului cotidian.

sursa foto: 123rf.com