Puterea unui talisman norocos constă în puterea forței tale interioare. Chiar dacă nu există nicio dovadă că un simplu obiect poate întoarce soarta în favoarea ta, simplul fapt că tu crezi în forța lui magică te va ajuta să ai mai multă încredere în tine și în deciziile tale. Iar când te vei bucura de succes, nu uita că talismanul tău a avut și el partea lui de contribuție.

Buburuza poate prevedea viitorul

În multe culturi europene sau asiatice, buburuzele sunt considerate simboluri ale norocului. Dacă o buburuză aterizează pe mâna ta, te poți considera favoritul sorții în acea zi și ai putea încerca să joci la lotto. Nu o forța să plece, pentru că îți alungi singură norocul. Ocrotește-o cât timp se află pe mâna ta și las-o să zboare mai departe când vrea ea și va lua cu sine toate problemele tale. În Asia se crede că este de bun augur să numeri repede punctele negre de pe corpul buburuzei și vei afla câte luni fericite te așteaptă în față. Trebuie să profiți de această întâlnire norocoasă și, în lunile următoare, să îți pui în aplicare planurile pentru că vei avea cele mai multe șanse de succes. Este chiar indicat să porți o bijuterie sub formă de buburuză, ca să îți meargă toate din plin.

Peștele, talisman pentru sănătate

Mici amulete din metale prețioase, din os sau din cristale pot fi de ajutor în momentele dificile. Ele sunt purtate din vremurile antice și sunt investite cu puteri protectoare, iar peștele este unul dintre cele mai puternice simboluri. Un medalion sau un talisman sub formă de pește protejează sănătatea celui care îl poartă și îl ajută să iasă din necazuri și încurcături.

 

Trifoiul cu patru foi, cel mai norocos

Purtat și azi la fel de mult ca în epoca medievală, trifoiul cu patru foi nu și-a pierdut puterea magică de-a lungul veacurilor. Aproape toată lumea are încredere în el și consideră că este cel mai bun talisman pentru a atrage norocul. În Anglia se spune că, dacă visezi un trifoi cu patru foi, vei avea parte de o căsnicie lungă și fericită. Dacă găsești din întâmplare un trifoi cu patru frunze, fii sigură că ți se va întâmpla ceva de bine sau că vei avea noroc, dacă treci printr-o încercare dificilă. Culoarea lui verde este asociată cu sănătatea, satisfacția și bogăția. Poartă-l cu tine, fie că este din aur, argint sau jad, și vei realiza că sunt momente în care ai mare nevoie de influența lui benefică.

Gheara de iepure, un simbol bizar

Nu se mai poartă în zilele noastre, dar cândva era un talisman foarte puternic pentru cei care credeau în forțele magiei. Originea obiceiului pleacă de la credința că fiecare om descinde dintr-un animal sau că este protejat de un animal, iar gheara de iepure avea puterea de a proteja sănătatea și fertilitatea celui care o purta. Pe de altă parte se credea că acest talisman te protejează de ochiul rău, de deochi și de blesteme, iepurele fiind un animal asupra căruia nu aveau putere forțele întunecate ale vrăjitorilor.

credit foto: 123rf.com