În toate culturile lumii, numărul 2, primul număr par, este asociat cu ordinea și armonia și este așadar considerat un număr norocos. Doi înseamnă cuplu, pereche, comuniune, comunicare, dragoste, afecțiune, întreg.

Acest număr vorbește despre două jumătăți care s-au găsit și se potrivesc perfect. Dar nu este legat doar de oameni. El poate fi asociat cu lucruri, cu situații sau cu diverse evenimente.

Lucrurile bune vin în pereche

Chinezii consideră că lucrurile bune vin mereu în pereche, câte două odată. Iar în numărul 2020, pe care îl poartă noul an, vin în pereche numerele 2 și 20, cu atât mai mult ar trebui să credem superstițiile benefice care însoțesc acest număr.

Tot în cultura chineză, dar și în unele regiuni din Europa, se crede că, dacă vezi două păsări sau două animale identice, unul lângă altul, înseamnă că vei avea noroc.

Aceeași credință aducătoare de noroc este legată și de gemenii identici. Sigur vei avea o zi foarte bună dacă vei doi frați care seamănă ca picăturile de apă!

Ce influență au credințele vechi pentru anul 2020

Poate că cel mai bun sfat care decurge din influența numerologiei asupra noului an este acela de a nu exagera și de a nu amplifica grijile și problemele. Printr-o abordare echilibrată se găsesc mai multe soluții, iar energiile benefice din jur vor spori în 2020.

Bucuriile, norocul, șansele, speranțele și reușitele pot fi de două ori mai multe și mai puternice, dacă știm să le apreciem și să le fructificăm.