Numele cu care te semnezi precum și grafismul semnăturii arată așa cum vrei tu să te vadă ceilalți. Semnătura este oglinda imaginii tale publice, susțin psihologii. De aceea, ea este în detaliu studiată când vor să descifreze personalitatea unei persoane.

Numele pe care îl alegem să ne dezvoltăm semnătura proprie și unică este foarte important pentru modul în care vrem să dezvăluim celorlalți ceea ce credem noi că avem mai de preț. Iată și de ce!

Persoanele care semnează cu numele de botez

Foarte mulți dintre noi alegem numele mic sau numele de botez cel mai îndrăgit pentru a ne semna. Psihologii spun că aceste persoane au un caracter puternic, sunt ambițioase și nu se agață de nimeni pentru a-și găsi fericirea. Nu sunt persoane prea atașate de familie, mai ales dacă sunt bărbați. Sunt firi independente, sunt interesate de bani și sunt foarte atente cu veniturile și economiile lor și le place să lucreze mai mult pe cont propriu.

Cei care se semnează cu numele de familie

Sunt persoane conservatoare, pentru care familia este foarte importantă și care păstrează valorile moștenite de la părinți. Sunt persoane de încredere, care colaborează cu toți cei care le apreciază și care știu să își păstreze familia unită. Dar cei care aleg numele de familie pentru a semna arată și o anumită slăbiciune, o mai mică încredere în forțele proprii și o mai mare dependență de persoanele în vârstă din familie.

Dacă renunți la numele cu care te semnezi și alegi inițiale

Persoanele care se semnează cu inițiale, sunt persoane foarte practice, bine organizate, dar iau decizii uneori prea repede și pot lua decizii proaste. Se grăbesc uneori când nu este cazul. În schimb, sunt muncitoare, iar acest lucru este apreciat. Sunt tenace în carieră și de multe ori ajung să dețină posturi de conducere.

Artificii care pun semnătura în valoare

Cei care subliniază semnătura

Sunt persoane care își subliniază semnătura dintr-un orgoliu exagerat. Ele au impresia că persoana lor este mai importantă și că trebuie să iasă în evidență, să fie văzute, admirate, recunoscute. Pe de altă parte, acestor persoane le place mult să vorbească despre ele însele și nu dau niciun pas înapoi când e vorba să își apere reputația.

Cei care încheie semnătura cu un punct

Multe persoane au senzația că semnătura lor nu este completă, dacă nu pun un punct la capăt. Fie o fac din obișnuință, dacă scriu mult de mână și trebuie să pună punct la fiecare capăt de frază. Fie o fac pentru că le place să își marcheze prezența, să fie observate și ținute minte. Este ca și cum ar spune ”nu uita cine a făcut asta!”

foto: 123rf.com