Ar trebui să începem să apreciem ridurile din jurul ochilor, deoarece un studiu recent arată că ele vorbesc despre caracterul nostru și despre încrederea pe care o arătăm celor din jur. Oricât de mult ne-am dori să dispară, ridurile, fie ele de expresie, fie de bătrânețe, au rolul și farmecul lor în fiecare etapă a vieții.

Ridurile din jurul ochilor la 20 și 30 de ani

Le tratăm cu crème și serumuri concetrate, ne menținem pielea hidratată, dar ridurile din jurul ochilor continuă să se contureze cu trecerea anilor. Iar specialiștii spun că ele au frumusețea lor deoarece accentuează zâmbetele, iar expresia feței noastre devine mai atrăgătoare.

Datorită lor, cei din jur știu când zâmbim sincer și când râdem cu poftă. De obicei, oamenii care zâmbesc forțat, doar din colțul gurii, au ochii reci și o expresie împietrită, care îi dă de gol dacă se prefac. La fel putem spune și despre stările de nervozitate, care ne fac să ne încruntăm. Ridurile din jurul ochilor fac ca zâmbetele sau încruntarea să pară mai reale, arată un studiu realizat la Western Univerity din Ontario. În mod cer, zâmbetele care accentuează ridurile sunt cele mai sincere, arată în concluzii autorii studiului.

Ce mai spun ridurile din jurul ochilor despre tine la 40 și 50 de ani

Cu cât sunt mai accentuate ridurile din jurul ochilor după ce ai trecut de prima tinerețe, cu atât acestea încep să arate lucruri mult mai profunde despre tine.

Persoanele foarte vesele, care râd mult și cu poftă, care zâmbesc sincer foarte des, vor face riduri de expresie mai adânci spre 40 și 50 de ani.

Dar același lucru se poate spune și despre persoanele care au probleme cu vederea la distanță și care îngustează ochii tot timpul pentru a percepe obiectele aflate la depărtare.

Dacă ridurile adâncite de la colțul ochilor sunt însoțite de linii adâncite pe frunte, între sprâncene, atunci înseamnă că ești mai degrabă o persoană tot timpul îngândurată, îngrijorată, poate chiar tristă sau ușor depresivă.

Problemele medicale și ridurile de la ochi

Vechi tratate de medicină asiatică, susțin că ridurile accentuate de la coada ochiului nu arată doar problemele de vedere, ci și probleme cu pancreasul. De asemenea, se spune că aceste riduri sunt legate de rinichi și ficat și îți pot spune că ai o dietă necorespunzătoare, poate cu multe grăsimi, sare și alcool.

Pe de altă parte, ele ar putea indica faptul că îți petreci majoritatea timpului în aer liber și în soare. Ar fi bine să porți mai des ochelari de soare și o șapcă și să folosești crème de protecție solară.