Prima și cea mai importantă carte de tarot pentru anul 2018 este cartea cu numărul 11, și anume Justiția sau Dreptatea. Din perspectiva acestei cărți, anul viitor va fi unul dedicat societății, justiției, valorilor sociale și morale, legilor și problemelor legale.

Va fi un an plin de evenimente sociale, revolte, mișcări masive de populație și schimbări majore la nivel legislativ. Va fi un an și mai agitat și mai complicat decât 2017, pentru că lucrurile evoluează mult mai repede decât se poate adapta societatea.

La nivel individual, cartea cu numărul 11 va pune accentul pe meritele noastre și pe consecințele deciziilor și faptelor noastre. Vom primi exact ceea ce merităm, pentru că timpul va încerca să facă dreptate. Poate fi un an în favoarea noastră, dacă acționăm corect. Dar poate fi și un an al pierderilor, dacă luăm decizii greșite și distrugem ceea ce construiesc ceilalți.

Anul 2018 – cartea Lunii și cartea Judecății

Din perspectivă numerologică, anul 2018 poate fi împărțit în cifrele 20 și 18 care corespund, prima cu Judecata, și cea de a doua, cu Luna din cărțile de Tarot.

Judecata vine să completeze întregul tablou al Justiției pe care l-am descris mai sus. Se va face o judecată, pentru a se face dreptate. Ne vom analiza cu mai multă atenție deciziile și faptele și ne vom judeca cu noi înșine pentru a ne îndrepta greșelile. Anul viitor, mulți dintre noi vom simți nevoia să ne schimbăm atitudinea față de viață, față de noi înșine, să devenim mai puternici, mai realiști și mai rezistenți. Este singura cale prin care vom face față tuturor încercărilor.

Va fi și o judecată cu cei care ne-au greșit. Când nu mai suportăm o situație gravă, trebuie să luăm măsuri și să ne desprindem, să cerem explicații și să ne facem singuri dreptate.

Pe de altă parte, judecata înseamnă responsabilitate și schimbare, iar conjunctura anului viitor va fi una de bun augur în acest sens. Cine vrea cu adevărat să facă un pas mare în viața lui, o poate face în anul 2018, când energiile astrale sunt favorabile.

Viața intimă, sub lupă

Cartea Lunii, în schimb, cartea cu numărul 18, este legată strict de viața noastră interioară, de sentimente și emoții, de echilibrul psihic și de iubire. Lumina lunii este înșelătoare, ea scoate în evidență umbrele, iar anul viitor trebuie să fim atenți la umbrele care ne apasă sufletul.

Trebuie să scăpăm de ceea ce ne macină, de sentimentele negative, de partenerii dominatori și egoiști. Cine simte că este cu adevărat nefericit în dragoste, iar relația pe care o are nu îi aduce nicio împlinire, ar fi bine să se gândească să facă o schimbare majoră.

Cartea Lunii ne avertizează că vom întâlni mai des anul viitor oameni care ne vor minți, care ne vor arăta o mască împodobită, în loc de adevăratul lor chip, ceea ce ne va obliga să fim mai prudenți. Dar cărțile Judecății și ale Justiției ne vor ajuta să descoperim adevărul la timp.

sursa foto: wikipedia