Figura tatălui care îți apare în vise poate avea conotații diverse, în funcție de relația pe care ai avut-o cu tatăl tău. Dacă a fost sau este în continuare protectorul tău, un sfătuitor și un om înțelept, în care ai cea mai mare încredere, în vise el semnifică putere, încredere și energie.

Dar, dacă ați avut o relație conflictuală, dacă a fost sau este în continuare un părinte despotic, când îți apare în vis este posibil să apară într-un context sumbru, din care încerci să evadezi.

Figura tatălui, interpretată în funcție de context

Dacă mama din vise semnifică de obicei afecțiune, grijă și protecție, tatăl este un simbol mult mai controversat și trebuie interpretat în funcție de context. Ține cont de situația în care el apare în visele tale. Lumina, culorile, gesturile pe care le face, vorbele lui, chiar dacă nu le deslușești prea bine în vis, reprezintă coordonate importante pentru descifrarea visului.

În general, tatăl este simbolul autorității, al voinței și al restricțiilor. Dacă el apare într-un context luminos, deschis, optimist, el simbolizează nevoia ta de a avea mai multă încredere în tine însăți. Pentru femei, tatăl în vise reprezintă nevoia ascunsă de afecțiune din partea soțului și nevoia de a avea o căsnicie mai solidă și de lungă durată.

Dacă tatăl apare într-un context nefericit, dacă e nervos, agresiv, înconjurat de o umbre și dacă îl visezi mai mult alb-negru decât în culori, figura lui simbolizează propriile tale temeri și nesiguranțe, fricile tale ascunse, pe care în copilărie le împărtășeai părinților, dar ca persoană adultă nu mai poți apela la ei.

Figura tatălui apare de obicei întunecată, dacă au existat conflicte în familie și dacă nu ai avut niciodată încredere în afecțiunea tatălui tău. Totodată, el poate simboliza o căsnicie disfuncțională, în care soțul tău se comportă mai mult ca un părinte autoritar, decât ca un partener de viață.

Tatăl defunct, un simbol cu multiple valențe

Se întâmplă adesea să ne visăm părinții mai des după ce îi pierdem, mai ales în perioada imediat următoare după înmormântare. Este unul dintre momentele cele mai dureroase și greu de suportat ale vieții, dar cu toții trebuie să găsim tăria să le acceptăm și să le depășim.

Tatăl decedat poate apărea în vise atunci când ai nevoie de protecție sau când dorul de el te copleșește și subconștientul îți aduce aminte de clipele frumoase din copilărie.

Pe de altă parte, tatăl defunct poate reprezenta problemele de natură financiară, eșecurile legate de siguranța și securitatea propriei tale familii. Figura tatălui care nu mai este în viață îți amintește că ai luat decizii greșite și că familia ta are de suferit și ai mare nevoie să găsești o soluție.

Tatăl bolnav, îngrădiri și restricții

Chiar dacă este sau nu bolnav, dar tu visezi că tatăl tău este la pat suferind, acest vis îți atrage atenția că ai probleme legate de autoritate și control. Probabil că treci printr-o perioadă în care nu poți controla ceea ce se întâmplă cu tine sau cu familia ta și nu poți lua deciziile optime.

Te simți constrânsă să accepți diverse situații neplăcute și nu reușești să te adaptezi la restricțiile impuse de alții.

sursa foto: 123rf.com