Înainte de toate, în vise ochii reprezintă lumina, speranța, bucuria și dorințele inimii. De aceea, este important să știi ce semnificație au ochii în funcție de modul în care îi visezi, pentru că ei sunt legați de emoții, sentimente și dorințe.

Ochii reprezintă un simbol pozitiv în vise. Ei aduc speranță, anunță că pot veni timpuri mai bune, în care se pot împlini dorințe și în care poți regăsi dragostea. Dacă visezi un bărbat care îți este drag și îi vezi ochii mari și luminoși, înseamnă că vei avea o veste bună de la el sau că relația voastră se va îmbunătăți.

Ochii pot deveni un simbol negativ, numai în cazul în care vezi ochii închiși sau în care visezi că ți-ai pierdut vederea. În aceste vise, ei avertizează asupra unor pierderi dureroase, asupra unor neîmpliniri și eșecuri pe care le-ai trăit de curând sau care pot apărea în viața ta.

Ce semnificație au ochii în vis în funcție de culoarea lor

O vorbă veche spune să nu crezi în ochii verzi, dar nu se aplică și la interpretarea viselor. Ochii de culoare verde reprezintă afecțiune, romantism, dragoste, pasiune. Iar dacă vezi o persoană cu ochii verzi în vis și atenția ta este atrasă de culoarea ochilor, înseamnă că îți dorești foarte mult să ai o relație de cuplu pasională și caldă.

Ochii albaștri reprezintă sinceritatea, afecțiunea, prietenia și totodată împlinirea unor dorințe. Dacă vezi ochi albaștri în visele tale mai des, înseamnă că în curând ți se vor împliniri anumite speranțe și dorințe și vei primi dragoste din partea cuiva de la care te aștepți mai puțin.

Ochii căprui se presupune că sunt legați de o persoană față de care ai sentimente contradictorii. Ei pot anunța o pierdere, o trădare, un eveniment care te va pune într-o lumină nefavorabilă.

Iar ochii negri sunt legați mai degrabă de sentimente negative, de tensiune, durere, pierdere, îngrijorare sau chiar de moartea cuiva.

În mitologia orientală, ochii reprezintă copiii

Există câteva interpretări în care visele în care îți vezi proprii sunt legate de copii. Ochii sunt sufletul unui om, așa cum sunt copiii lui. Dacă visezi că ai probleme cu ochii, că te dor, că sunt inflamați sau că nu mai vezi bine, este posibil să apară probleme în viața reală legate de copiii tăi, în special probleme de sănătate.

Dacă visezi că ți-ai pierdut vederea, este posibil să te confrunți cu o pierdere dureroasă, fie legată de copii, fie de partenerul de viață.

sursa foto: 123rf.com