În medicina orientală, încă din vremurile vechi, cutele dintre sprâncene apărute prematur erau un semnal de alarmă că organismul face față cu greu problemelor. Medicii chinezi susțineau că aceste riduri dintre sprâncene arată în primul rând că ficatul este afectat, fie printr-o dietă prea săracă, fie prin consumul nervos intens.

Cel de al doilea organ la fel de mult afectat, în opinia lor, era inima, din cauza emoțiilor și sentimentelor negative pe care nu reușim să le controlăm. Azi știm foarte bine că, dacă trecem prin perioade dificile și stăm aproape tot timpul încruntate, ridurile dintre sprâncene se accentuează și cu greu mai scapi de ele.

O singură cută între sprâncene

Dacă ai un singur rid sau o singură linie mai accentuată între sprâncene, aceasta este legată mai degrabă de stresul în care trăiești. Încearcă să găsești o soluție, iar cea mai la îndemână este sprijinul emoțional din partea prietenilor și a celor care te iubesc. De ajutor poate fi și un program riguros de sport sau gimnastică.

Cutele dintre sprâncene în forma literei V

Dacă au apărut deja două cute între sprâncene, acestea în mod cert au legătură și cu anumite disfuncții ale organelor, în special ficatul și splina. Poate că nu sunt alte semne evidente, dar ficatul îți dă un semnal de alarmă că nu mai poate funcționa la fel de bine și este indicat să îți faci analizele medicale.

Mai multe riduri între sprâncene

Acestea apar la bătrânețe, dar dacă apar prematur, înainte de 45 – 50 de ani, ele indică faptul că ai acumulat multe emoții negative precum frica de eșec, frustrări, tensiune și mai ales durere din lipsa iubirii.

Pe de altă parte, cutele dintre sprâncene sunt legate de activitatea inimii și aici pot apărea probleme, dacă nu ceri sfatul unui medic și nu încerci să găsești o soluție în timp util.

foto: 123rf.com