Multă vreme s-a crezut că visăm alb și negru, deși era evident că subconștientul face distincție între nuanțe. În realitate, foarte puțini oameni visează doar alb și negru, sub 5%, după cum au arătat studiile din ultimii 50 de ani.

Majoritatea covârșitoare a oamenilor visează colorat, iar femeile și copiii au capacitatea să distingă culorile din vise într-un număr mult mai mare decât bărbații.

Ce reprezintă cele mai frecvente culori din vise

Culorile deschise și nuanțele luminoase sunt adesea asociate cu bucuria, cu speranța și cu împlinirea, dar și cu dragostea sau dorința.

Culorile închise sunt asociate de obicei cu sentimentele negative, cu teama și slăbiciunea, cu resentimentele și frustrările adunate în timp.

Vezi și Semnificația culorilor. Ce simbolizează fiecare culoare

Albul, de la inocență la speranță

Când culoarea albă predomină în visele tale, ea arată că te bucuri de o perioadă liniștită a vieții tale, că ai parte de echilibru și de dragoste și că unele dintre speranțele tale se pot împlini. Albul, cu cât este mai luminos, cu atât descrie mai bine starea ta de spirit, optimismul, veselia și încrederea. Dar dacă visezi ceva ce ar trebui să fie alb, însă apare întunecat sau plin de umbre și pete, ar trebui să te gândești că există ceva care îți întunecă bucuria și trebuie să găsești cauza.

Galbenul, conotații și pozitive, dar și negative

Galbenul, cu nuanțele lui de la cele deschise și aurii, la cele mai închise, aproape arămii, este o culoare înșelătoare. Trebuie să o interpretezi în funcție de contextul în care apare. Un galben solar și luminos semnifică bucurie și succes, dar un galben întunecat poate semnifica gelozie, indecizie, trădare, lipsă de curaj și determinare. Uneori, galbenul pătat poate transmite un mesaj despre o afecțiune ascunsă pe care este important să o descoperi la timp.

Culorile din vise. Rozul este nevoia de dragoste

Pentru mulți dintre noi, rozul înseamnă copilărie și veselie, dar în vise el reprezintă o nevoie ascunsă de dragoste și afecțiune tandră. Pe de altă parte, această culoare este asociată cu imaturitatea și deciziile nesăbuite. Când ea predomină în vis, trebuie să te gândești la aspectele din viața ta care nu s-au dezvoltat sau care nu s-au schimbat așa cum îți doreai.

Verdele este asociat cu o stare de bine

Chiar dacă vezi în vis o nuanță mai închisă de verde, această culoare senină are multă lumină în ea, multă liniște și echilibru. Este asociată cu starea de bine, cu sănătatea și vitalitatea, dar și cu speranțele împlinite. Verdele mai poate fi asociat și cu o situație materială bună, dacă el apare în vise în care predomină problemele financiare. El îți arată că problemele cu care te confrunți au o rezolvare și că vei reuși să le depășești.

Negrul semnifică ura sau neputința

Culoarea neagră și toate nuanțele foarte închise de maro, albastru sau indigo sunt asociate cu ura și gelozia, cu sentimentele de vină, de tristețe profundă și de resemnare. Când astfel de culori foarte închise domină în visele tale trebuie să încerci să îți echilibrezi starea sufletească, să faci exerciții de voință și să găsești lucruri noi care să te facă fericită.

 Albastrul poate fi resemnare, dar și eliberare

Este o culoare închisă și rece, care poate fi asociată cu tristețea și resemnarea, cu pierderi sufletești și dureri surde. Dar, dacă visezi nuanțe mai deschise și mai luminoase de albastru, acestea pot reprezenta o eliberare dintr-o situație nefericită sau de o greșeală pe care ai reușit să o îndrepți.

Roșul reprezintă și agresiune, și putere

Roșul și nuanțele lui cele mai vii sunt asociate cu sentimente intense, de pasiune neîmpărtășită, de gelozie și agresiune, de dorință, dar și de respingere. În funcție de contextul din vis, în funcție de persoana care poartă roșu, semnificația acestei culori este foarte variată.

Cand vrei sa impresionezi vizual, trebuie sa stii care sunt culorile complementare!

sursa foto: 123rf.com

Vezi şi ce înseamnă când visezi păianjeni, când visezi purici, când visezi câini sau când visezi cai!

Citeşte şi despre ce înseamnă când visezi că te căsătorești şi despre ce înseamnă când te visezi mire!

Află ce înseamnă când visezi că plângi şi ce înseamnă când visezi că ți-a căzut un dinte! Ştii ce înseamnă când visezi foc sau ce înseamnă când visezi sânge?