Mâinile și palmele, respectiv degetele, se dezvoltă în primul trimestru de sarcină și sunt puternic influențate de activitatea hormonală. Cercetătorii consideră că acestea spun multe lucruri despre dezvoltarea noastră ulterioară. Și iată ce au descoperit despre degetele bărbaților.

Testosteronul, degetul inelar și logica

Cercetătorii britanici au descoperit că degetul inelar și degetul arătător se dezvoltă diferit în funcție de concentrația de hormoni din timpul sarcinii. Un nivel mai mare de testosteron face ca degetul inelar să fie mai lung decât arătătorul, iar acest hormon ajută la dezvoltarea zonelor din creier asociate cu logica și matematica.

Un nivel ridicat de estrogen în sarcină determină lungimea mai mare a arătătorului și totodată ajută la dezvoltarea abilităților de comunicare și relaționare.

Bărbații care au inelarul mai lung sunt mai buni la matematică, sunt mai ordonați, mai calmi și mai exigenți.

Iar cei care au arătătorul mai lung decât inelarul sunt mai comunicativi, mai deschiși, mai volubili, dar înșelători. Nu poți avea mereu încredere în ceea ce spun. Trebuie să fii atentă cu adevărat la ceea ce fac.

Degetele unui bărbat și viața lui sexuală

Bărbații care au degetul inelar mai lung decât arătătorul au mai multe șanse să fie mai atrăgători și mai virili, să fie atrași de sport și să aibă mai multe partenere.

În schimb, bărbații al căror deget arătător este mai scurt decât inelarul pot avea probleme cu greutatea, pot suferi dezechilibre și pot dezvolta în timp afecțiuni cardiace.

Pe de altă parte, simetria trăsăturilor presupune și o moștenire genetică de calitate. Astfel că bărbații care au lungimea degetelor identică la ambele mâini sunt parteneri mai virili, pot avea copii sănătoși și au un comportament mai echilibrat.

În schimb, bărbații care au degetele de la mâna stângă puțin diferite față de cele de la mâna dreaptă sunt mai predispuși problemelor de sănătate și bolilor psihice.

sursa foto: 123rf.com