”Potrivirea întâmplătoare a două evenimente sau lucruri similare” nu este chiar atât de întâmplătoare precum susține definiția. Se pare că există un scop în spatele coincidențelor, deși pe cele mai multe dintre ele ne este foarte greu să le descifrăm. O coincidență surprinzătoare din viața noastră de zi cu zi ne obligă să fim mai atenți la ceea ce ni se întâmplă și la deciziile pe care le luăm, chiar dacă este vorba de lucruri obișnuite. Poate că în spatele lor se ascunde o șansă pe care nu am văzut-o sau poate că celelalte persoane implicate vor juca un rol important în viața noastră pe viitor. Legătura dintre cele două evenimente similare poate avea o cauză comună sau poate o semnificație esențială pentru cei care le trăiesc. Cert este că istoria a adunat numeroase coincidențe stranii, care ne pun pe gânduri.

Moartea unor președinți

Doi dintre cei mai iubiți președinți americani, Abraham Lincoln și John F. Kennedy. Licoln a fost ales în Congres în anul 1846, Kennedy, în anul 1946. Licoln a devenit președinte în anul 1860, iar Kennedy în 1960. Amândoi au fost asasinați într-o zi de vineri, ambii find împușcați în cap.

Robert Todd Licoln, fiul președintelui Abraham Lincoln, a fost alături de tatăl său în ziua în care a fost ucis. Ulterior, a fost martor și la asasinarea președintelui american James Garfield. 20 de ani mai târziu, în 1901, președintele William McKinley l-a invitat să participe la o expoziție internațională organizată la New York. În ziua aceea, când Todd Licoln se afla în expoziție, președintele McKinley a fost și el asasinat. După ultimul eveniment macabru, Robert Todd a luat decizia să nu mai răspundă niciodată invitațiilor venite de la Casa Albă.

Spionul și băiatul care ducea ziarele

Spionii ruși foloseau în secolul trecut monede false pentru a-și transmite mesajele secrete, pe teritoriul Americii. O astfel de monedă, care semăna perfect cu cenții obișnuiți, a ajuns în circulația și în buzunarul unui băiat care ducea ziarele din ușă în ușă. Într-o zi, a scăpat moneda pe trotuar și aceasta s-a desfăcut în două, dezvăluind mesajul ascuns în interior. Specialiștii de la FBI au încercat să descifreze mesajul de mai multe ori, dar nu au reușit până când nu i-a ajutat un spion rus, care trecuse de partea lor. Spre surprinderea lor, mesajul era trimis de la Moscova și îi era adresat tocmai spionului care a ajutat la decodarea lui.

Eroii, față în față

John Parr a fost primul soldat britanic ucis în timpul Primului Război Mondial. George Ellison a fost ultimul. O coincidență stranie face ca mormintele celor doi să fie în același cimitir și să fie orientate unul spre celălalt, deși nu s-a intenționat acest lucru.

Nașterea și moartea unei reviste

Când revista ”Life” a apărut prima dată la chioșcurile din America, pe coperta ei era un bebeluș pe nume George Story și titlul ”Life Begins”. 63 de ani mai târziu, când publicația a scos pe piață ultimul ei număr, pe copertă a apărut tot George Story, sub titlul ”Life ends”. O lună mai târziu, George Story a suferit un atac de cord și a încetat din viață.

Coincidențele unui mare muzician

Compozitorul Richard Wagner a fost urmărit de cifra 13. S-a născut în anul 1813, iar cifrele din anul naşterii însumează numărul 13. Numele său avea 13 litere și a scris 13 opere. El a fost trimis în exil timp de 13 ani. Teatrul din Riga unde a fost dirijorul orchestrei a fost inaugurat pe data de 13 septembrie. Wagner a murit pe data de 13 februarie 1883, în al XIII-lea an al unificării Germaniei.