În imaginea de mai jos sunt cinci dintre cele mai răspândite forme ale ochilor în întreaga lume. Privește-le cu atenție, descoperă care este forma ochilor tăi și ce semnifică aceasta.

Ochii rotunzi

Mai mari sau mai mici, ochii rotunzi sunt deosebit de frumoși și de expresivi. Acești ochi sunt specifici persoanelor istețe, carismatice, populare și foarte abile. Sunt firi sensibile, dar se adaptează ușor la diversele schimbări din jurul lor și sunt pragmatice, pentru că încearcă să profite de orice șansă li se oferă. Sunt destul de ambițioase și au o mare putere de muncă, dar nu își sacrifică liniștea și confortul, dacă nu au un câștig pe măsură. În carieră, nu sunt suficient de perseverente pentru a ajunge mai sus, dacă nu beneficiază de o răsplată imediată.

Ochii de pisică

Acești ochi au o formă curioasă și foarte atrăgătoare, mai ales pentru sexul opus. Sunt ochi care oferă multe promisiuni și mistere. Ei aparțin persoanelor îndrăznețe, sigure pe ele și cu mult sex appeal. Știu să profite în orice conjunctură și nu se lasă niciodată doborâte de eșecurile trecătoare. Sunt foarte istețe,  ba chiar viclene și profitoare, dar au și momente de sinceritate absolută, când te cuceresc definitiv. Sunt optimiste și, uneori, iresponsabile, de aceea au nevoie de maturitate deplină pentru deciziile majore.

Ce dezvăluie cu adevărat forma ochilor!

Ochii orientali

Unii îi mai numesc și ochi migdalați și au o formă curioasă, cu colțul exterior îndreptat în jos. Chinezii spun că acești ochi sunt specifici persoanelor serioase, precaute, înțelepte și cu un simț acut al observației. Sunt firi echilibrate, care cântăresc bine tot ce au de făcut și nu vorbesc niciodată mai mult decât trebuie. Sunt oameni apreciați, dar sunt destul de introvertiți și pot ascunde multe surprize neplăcute, dacă nu ții cont de capriciile și exigențele lor.

Ochii oblici

Acești ochi sunt specifici persoanelor calme și răbdătoare, care apreciază ceea ce primesc și încearcă să fie echitabile cu toată lumea. Cu toate acestea, sub aparența lor calmă, se ascund multe necunoscute, astfel că nu poți spune că îi cunoști prea bine, decât dacă trăiești multă vreme lângă ei. Sunt persoane ascunse, care își protejează intimitatea, viața personală și mai ales inima. Cu greu le câștigi încrederea, mai ales dacă au avut eșecuri sentimentale, pentru că nu au mare încredere în promisiuni și vorbe, ci numai în fapte.

Ochii înfundați sub pleoape

Se spune despre cei care forma ochilor alungită și înfundată sub pleoape că sunt impulsivi, sentimentați și romantici. Dar, pe de altă parte, sunt și pretențioși. Sunt destul de raționali și știu ce își doresc de la viață, dar nu luptă cu toate forțele pentru a obține ceea ce doresc. De aceea, de multe ori, ocaziile bune trec pe lângă ei și încep să regrete timpul pierdut. Nu sunt prea bine organizați și nu se pricep prea bine nici să își folosească bugetul cu cap. Mai trebuie să știi că aceste persoane sunt capabile să folosească minciuna, când simt că au ceva de pierdut.

sursa foto: 123rf.com