Cum să interpretezi visele în care îți vezi propriul chip

Dacă imaginea ta din vis se concentrează asupra feței, asupra capului tău, înseamnă că trebuie să iei o decizie foarte grea, de care depinde liniștea și fericirea ta pe viitor. Capul reprezintă rațiunea, iar apariția lui în vis este un semn că trebuie să ții cont în primul rând de argumentele logice și raționale, înaintea sentimentelor.

Pe de altă parte, dacă îți vezi chipul în vis este posibil să te confrunți cu o problemă care îți afectează buna reputație și îți este teamă că vei pierde încrederea unor persoane importante.

Ce semnifică ochii tăi în vis

Dacă accentul cade pe ochi, în vis, subconștientul te avertizează că trebuie să fii atentă la ceea ce vezi, adică la oamenii, obiectele sau situațiile concrete din realitatea imediată. Ochii din vis te avertizează că treci cu vederea aspecte și detalii importante, care te-ar putea ajuta în situațiile dificile și complexe.

Pe de altă parte ochii ar putea fi un semnal că trebuie să te concentrezi mai mult asupra instinctelor și intuiției tale, să deschizi ochii spre interior, spre ceea ce subconștientul vrea să îți comunice, dar în starea de veghe tu ai ales să ignori.

Ce pot semnifica buzele și gura

Simboluri ale vorbirii, ale iubirii și ale pasiunii, buzele au numeroase valențe, inclusiv în vise. Dacă în vis atenția ta se concentrează asupra gurii, ești avertizată să fii atentă la ceea ce auzi și la ceea ce ți se povestește de către cei din jur. Este posibil să primești o veste care te va tulbura.

Pe de altă parte, gura sau buzele tale în vise pot semnifica o neîmplinire, un eșec sentimental sau o pierdere în dragoste pe care nu o poți compensa.

Propriul corp are semnificații mistice în vise

Ce semnifică brațele și partea superioară a corpului

Partea superioară a trupului reprezintă afectele, sentimentele, trăirile și emoțiile care se acumulează peste zi. Subconștientul le preia și te ”obligă” să le revezi în vise în funcție de situațiile deosebite prin care treci sau în funcție de problemele cu care te confrunți.

Dacă te vezi adesea în vis de la bust în sus înseamnă că ai încredere în tine, că ești sigură pe deciziile pe care le iei și că te-ai hotărât să își susții ideile, indiferent de opinia celorlalți.

Dacă visezi doar brațele din propriul corp, acestea reprezintă nevoia de a acționa și de a grăbi rezolvarea unor probleme. Totodată brațele semnifică și nevoia nerostită de afecțiune, în urma unei perioade mai tensionate în cuplu. Iar, dacă vezi în vis doar degetele de la mâini, ele ascund intenția ta de a manipula anumite persoane sau situații în așa fel încât să obții avantaje, afecțiune sau bani.

Ce semnifică picioarele

Picioarele și partea inferioară a corpului, precum și abdomenul, reprezintă acțiunile, deciziile, activitățile de zi cu zi, rațiunea, intelectul precum și nevoia ta de stabilitate.

Abdomenul este un avertisment că se adună prea multe griji și că trebuie să acționezi, să iei o decizie pentru a depăși o perioadă dificilă. Pe de altă parte, abdomenul reprezintă punctele tale vulnerabile față de alte persoane cu care ești în conflict sau cu care ai ceva de împărțit.

Picioarele sunt simbolul nevoii tale de independență și de libertate, mai ales în contextul în care te simți îngrădită de alte persoane sau de circumstanțe mai puțin fericite. Pe de altă parte, dacă îți urmărești picioarele în vis în timp ce mergi, înseamnă că ești satisfăcută de direcția spre care se îndreptă viața ta.

sursa foto: 123rf.com