Verdețuri, frunze proaspete și salate

Frunzele proaspete de salată, de spanac sau de varză crudă nu trebuie să lipsească de pe masa de petrecere. În vest se crede că frunzele verzi aduc sănătate și prosperitate în noul an și trebuie să le consumi sub formă de salată, lângă o friptură suculentă.

Boabe uscate de fasole sau linte

În tradiția orientală, fasolea uscată, lintea sau mazărea sunt și ele binevenite la masa de Revelion pentru că vor aduce mai mulți bani în punga ta anul viitor. Argentienii mănâncă boabe de fasole ca să găsească un loc mai bun de muncă și câștiguri mai mari, conform tradiției din țara lor.

Garnitura din paste sau orez

Pregătește o garnitură pe bază de orez sau de paste pentru bucatele de la miezul nopții. Chinezii spun că, așa cum este de abundent orezul în farfurie, așa va fi și masa ta plină tot anul.

De ce e peștele bun pentru un an nou norocos

Nico masa fără pește, cu atât mai puțin de Revelion. Peștele este un simbol al abundenței peste tot în lume, și totodată al sănătății și al prosperității.

Friptura de porc alungă sărăcia

Porcul este un simbol norocos și în China și în America de Sud. Carnea de porc nu trebuie să lipsească în noaptea dintre ani, pentru că ea alungă sărăcia din casa ta și păstrează bogăția pe masă.

Fructele înseamnă rodnicie

Nicio masă de Revelion nu trebuie să se încheie fără fructe. La miezul nopții este bine să mănânci 12 boabe de struguri, câte una pentru fiecare lună ce va veni. Dacă una sau mai multe boabe sunt acre, te așteaptă vremuri grele în lunile respective. Grecii consideră rodiile și smochinele simboluri ale abundenței și le consumă adesea de Revelion.

foto: 123rf.com