Visele adună frânturi de realitate și informații recente cu amintiri foarte vechi, ne arată în prim plan o mulțime de detalii pe care le-am ignorat, iar când ne pun față în față cu diverse persoane, fie ele cunoscute sau nu, misterul mesajelor lor se adâncește. Sentimentul este cu atât mai frustrant când oamenii din vis încearcă să comunice cu noi și nu înțelegem ce vor să ne spună. Ne trezim cu senzația că ne lipsește ceva sau că am omis un lucru foarte important, ceea ce de multe ori este adevărat. Dacă ți s-a întâmplat și ție să visezi persoane pe care nu ai reușit să le înțelegi, iată care este semnificația reală a apariției lor în vise.

Visele în care apari tu însăți

Chiar dacă ești schimbată în vis, chiar dacă ai altă culoare a părului sau alte haine, chiar dacă nu îți vezi fața prea bine, sentimentul de recunoaștere este puternic. Când te visezi pe tine însăți, ai vise premonitorii legate fie de starea ta de sănătate, despre schimbările de care ai nevoie sau despre perspectivele de viitor pe care tu nu le vezi deocamdată. Indiferent de situația din vis, propria ta persoană este un simbol benefic și te ajută să ai mai multă încredere în ceea ce faci.

Visele în care apar persoane cunoscute

Psihologii spun că cel mai adesea visăm persoanele la care ne-am gândit în ziua respectivă sau chiar înainte de a adormi, de aceea cunoscuții apar frecvent în vise. Pot fi colegi de serviciu, rude, prieteni dragi sau chiar persoane pe care le antipatizăm. În realitate, visul tău nu este despre acea persoană, ci despre modul în care te raportezi tu la ea. Poate fi vorba despre o relație care nu merge bine, despre competiția dintre voi sau chiar despre nevoia ta de a primi aprobarea ei, dacă este o persoană pe care o admiri. Nu poți decoda visul, decât dacă privești cu toată sinceritatea și obiectivitatea relația dintre voi. Răspunde la întrebarea: ”ce vreau eu de la acest om?” și vei găsi și mesajul visului care te intrigă.

Visele în care apar membrii ai familiei

Gesturile și cuvintele pe care le rostesc în vis frații sau părinții tăi reprezintă o cheie a relației tale cu ei. Dacă îți visezi adesea mama, înseamnă că te afli într-un moment dificil al vieții, în care ai nevoie de atenție, afecțiune și încurajare. Tatăl înseamnă și el protecție, dar și autoritate, astfel că, dacă îl visezi adesea poate fi vorba de un eșec peste care nu știi cum să treci singură. Bunicii reprezintă tradiție, dar și modele învechite de care încerci să te debarasezi, să faci lucrurile altfel ca ei. Frații încearcă, de obicei, să îți transmită un mesaj despre lucrurile pe care le datorezi familiei, iar socrii sunt simbolul unor temeri legate de căsnicia ta.

Visele în care apar copiii și soțul tău

Copiii sunt reprezentativi pentru grijile tale față de familia ta apropiată. Cu cât îi visezi mai des, cu atât trebuie să fii conștientă că este ceva în neregulă cu ei, că se apropie un moment crucial în viața voastră de familie. Pentru o mamă, visele despre fiica ei înseamnă în mod deosebit că cele două au nevoie de sprijin reciproc, dar nu sunt apropiate. De asemenea, visele în care apare soțul tău sunt o expresie a lucrurilor pe care nu le poți realiza singură și a temerilor legate de viitorul vostru împreună.

Visele în care apare o fostă iubire

Astfel de vise sunt amintiri refulate, sentimente neîmpărtășite sau regrete. Dar sunt și cazuri în care apariția unui fost iubit în vis te avertizează că relația actuală are prea multe aspecte care te deranjează. Visele, de obicei, încearcă să ne ofere o soluție pentru lucrurile pe care nu reușim să le realizăm în viața reală. Dacă partenerul din prezent nu îți oferă ceea ce îți dorești, îți proiectezi dorințele spre fostul iubit care capătă o altă aură în vis, chiar dacă în realitate nu ai fost mulțumită de el.

Visele în care apar persoane decedate

Acestea sunt cele mai tulburătoare vise, pentru că niciodată nu știi cum să le interpretezi, dacă sunt pozitive sau negative. În primul rând, depinde de ceea ce îți spune persoana decedată. Dacă te încurajează, dacă îți dă un sfat sau doar îți zâmbește, înseamnă că îi accepți dispariția din viața ta și încerci să vezi viitorul ea. Dacă te ceartă sau te dojenește, dacă te privește cu ochi triști, înseamnă că îți este dor de ea și nu te-ai obișnuit cu gândul că nu mai este în viață. Pe de altă parte, persoanele decedate îți pot transmite mesaje foarte importante despre prietenii sau despre rudele voastre comune, despre lucrurile care au rămas neterminate în urma lor sau despre ceea ce ai de făcut tu în continuare.

sursa foto: 123rf.com