În clipele grele din viață, dar și în clipele fericite, când suntem recunoscători pentru tot ce am primit, ne rugăm adesea la Dumnezeu. Se întâmplă, uneori, ca simbolurile credinței sau obiectele religioase precum icoanele, să ne apară și în vise. Mesajele lor sunt surprinzătoare și trebuie să ții cont de contextul în care apar aceste obiecte în vise.

Icoanele, semne ale bucuriei

De cele mai multe ori, icoanele au o semnificație pozitivă în visele noastre. Mai ales dacă sunt icoane cu Maica Domnului sau cu Iisus care reprezintă bucuria, speranța, dragostea și ocrotirea. La sate, se spunea că fetele tinere care visează icoane își vor găsi alesul în zi de sărbătoare și că se vor așeza la casa lor chiar în acel an.

Pe de altă parte, icoanele sunt și vestitorii veștilor bune în vis. Dacă visezi o icoană, fii sigură că vei primi o veste care te va bucura și care va aduce o schimbare bună și necesară în viața ta. Dar, dacă te visezi înconjurată de icoane, într-o cameră închisă, semnificația lor nu mai este aceeași.

Multe icoane în jurul tău prevestesc obstacole, vești mai puțin bune, necazuri sau oameni care te împiedică să ajungi acolo unde îți dorești. Inconștient, tu creezi un zid de apărare din aceste icoane pentru că, în realitate, te confrunți cu probleme și cu persoane dificile sau agresive.

Simbolurile credinței, candela și lumânarea sunt luminile speranței

La marile sărbători, când mergem la slujbă, mulțimea de candele și lumânări aprinse lasă o impresie puternică asupra sufletului nostru. Lumina lor caldă, împletită cu atmosfera religioasă și cu rugăciunile cântate de preoți ne aduce liniște și ne ajută să ne împăcăm cu toate gândurile noastre. Mulți dintre noi, care obișnuiesc să se roage și acasă, aprind o candelă la icoane pentru că lumina ei are puteri vindecătoare.

Nu este de mirare că se întâmplă uneori să le vedem și în vis. Dacă visezi lumânări, lumina acestora înseamnă speranță și liniște. Ele arată că ai nevoie să fii o vreme doar cu gândurile tale, să analizezi tot ceea ce ți se întâmplă și să găsești rezolvarea în interiorul tău. Ai nevoie de intimitate, de singurătate, să te detașezi de ceea ce ți-a făcut rău și să găsești binele din sufletul tău.

Dacă visezi o lumânare mică, a cărei lumină este slabă și nu te ajută să vezi în jur, înseamnă că treci printr-o perioadă mai grea, în care te simți singură, neajutorată și nu găsești nicio cale de ieșire. Lumânarea stinsă poate prevesti probleme de sănătate. Pentru că lumina ei înseamnă vitalitate și energie, când aceasta se stinge este un semn că trebuie să fii mai atentă cu sănătatea ta sau cu sănătatea copiilor.

Dacă visezi lumânări la înmormântare, acestea au cu totul alt mesaj. Ele vorbesc despre relațiile tale cu rudele sau cu propria familie și arată că există persoane care se îndepărtează de tine, care te lasă să te descurci singură tocmai când ai mai multă nevoie de ele. Lumânările de la morminte vorbesc despre pierderile tale sentimentale și trebuie să te gândești bine la ceea ce îți lipsește cu adevărat și dacă merită să duci dorul persoanei respective.

Lumânările de nuntă, lumânările de botez sau lumânările de pe tortul de la aniversare au, însă, mesaje mult mai optimiste. Se pare că ești în pragul unui nou început. Subconștientul tău îți spune că trebuie să lași în urmă o anumită etapă a vieții și să pășești cu încredere spre o schimbare benefică. Vei sărbători un nou început sau poate o nouă dragoste, un vis se va împlini sau vei întâlni pe cineva care îți va dărui noi speranțe.

Crucea, un semn de bun augur, dar și un avertisment

În vise, crucea este semn bun. Fie că visezi o cruce mare din lemn, așa cum sunt crucile din biserică sau din cimitire, fie că visezi un pandantiv cu o cruce, aceasta este semnul credinței, al speranței și al izbăvirii.

Este posibil ca visele în care apare crucea să vină într-o perioadă dificilă, în care tu porți o povară grea pe umeri și te zbați singură să ajungi la liman. Crucea care îți apare în vis semnifică speranța ta că vei reuși să treci peste încercările grele și că vei găsi iar pacea și liniștea sufletească.

Uneori, crucea poate avea conotații negative. Spre exemplu, dacă visezi crucea întoarsă, aceasta poate aduce boală sau moarte. Iar dacă visezi că te rogi la o cruce, înseamnă că se apropie un eveniment trist în viața ta, o pierdere sau un necaz.