Dacă ești în călătorie, în vis, fie că te vezi în mașină, pe un vapor sau în tren, subconștientul tău încearcă să îți transmită mesaje misterioase despre propria ta călătorie prin viață și despre modul în care reușești să te înțelegi și să te dezvolți.

Prea multe ”bagaje” și greutăți?

Primul lucru la care trebuie să te gândești dimineața, după ce ai visat că ai plecat în călătorie, este faptul că duci prea multe ”bagaje”. Poate că traversezi o perioadă în care sufletul tău este prea încărcat, ai prea multe griji, preocupări sau obligații morale, pe care nu le poți ocoli.

Încearcă să te despovărezi, să cauți sprijin la persoanele apropiate, care te pot ajuta. Nu duce o greutate prea mare și nu îți irosi forțele sufletești pentru lucruri care nu îți vor aduce satisfacții.

În călătorie, important este să avansezi

Visele despre călătorii și excursii pot fi legate și de nevoia ta de a avansa, de a trece peste un obstacol sau peste niște limite impuse de alții.

Poate fi nevoia de a găsi un alt loc de muncă, dacă nu ești mulțumită de cel pe care îl ai și simți că bați pasul pe loc.

Poate fi vorba și despre niște restricții impuse de familie peste care trebuie să treci și visezi că pleci în călătorie, departe de ei, tocmai pentru a te desprinde de vechile reguli și pentru a judeca altfel viața.

Dacă, în realitate, simți că ceva te ține pe loc, dar tu poți mai mult, este firesc să visezi că vei călători spre locuri îndepărtate, exotice și pline de mister.

Timpul este foarte important în orice călătorie

Timpul este o frontieră, o limită și totodată un orizont foarte larg în călătorie.

Dacă visezi că nu îți ajunge timpul să călătorești acolo unde îți dorești, poate fi vorba despre un mesaj ascuns despre dorințele tale reale de a face prea multe lucruri deodată, pentru care nu ai niciodată timp suficient. Trebuie să te gândești la priorități și să încerci să îți organizezi altfel timpul pentru activitățile importante. În caz contrar, vei constat că nu ai muncit suficient, că nu ai realizat nimic și nici nu ți-a rămas timp pentru tine.

Timpul poate reprezenta și o barieră mentală, un obstacol interior peste care nu poți trece ca să găsești libertatea și fericirea pe care ți-o oferă o călătorie.

Destinația călătoriei, la fel de importantă precum drumul

Dacă te visezi în călătorie spre destinații necunoscute și exotice, poate fi vorba de o necesitate de a explora mai în amănunt universul tău interior, pe care, poate, l-ai neglijat în ultima vreme.

Poate fi vorba despre visuri pe care nu ți le-ai îndeplinit, despre sentimente pe care nu le-ai împărtășit sau despre dorințe pe care îți este teamă să le spui cu voce tare.

Dacă destinația ta este una cunoscută și dragă, locuri pe care le-ai văzut adesea în realitate și în care ai fost fericită, ea îți apare în vis tocmai pentru că îți lipsește fericirea din acele vremuri.

Încearcă să te întorci acolo, încearcă să găsești lucruri care să te fac iar fericită și să îți dea acel sentiment de împlinire și libertate pe care ți-l dă o călătorie frumoasă.

sursa foto: 123rf.com