Noi, românii, ne temem să îi ridicăm când găsim bani pe jos. O superstiție veche spune că orice bănuț pierdut, oricât de mic, poartă cu el păreri de rău și energie negativă. Mai există și temerea că cei care au pierdut bani au obiceiul să îi blesteme, să se aleagă praful de ei, dacă sunt găsiți de altcineva.

Dar sunt și vorbe vechi care spun că banii găsiți pe jos aduc noroc, cu atât mai mult dacă sunt găsiți chiar în momentele în care ai mai multă nevoie de ei. În acest caz, ei se transformă într-un ajutor providențial. Iar dacă găsești bani pe jos la începutul unui an nou, se spune că vei avea noroc de prosperitate tot anul.

Ce semnificație spirituală au banii

Banul nu e doar ochiul dracului. De secole vechi, el a fost asociat cu puterea, prosperitatea și independența.

În cultura chineză, banul este asociat cu valoarea și norocul, astfel că cei care găsesc bani pierduți sunt considerați foarte norocoși. În cultura populară asiatică, banii pe care îi ridici de pe stradă acționează ca un talisman norocos. Dacă este o simplă monedă, se poartă la gât sau la brățară, dacă este vorba de o bancnotă din hârtie, se păstrează în portofel să atragă câștiguri mai mari.

Dacă ai avut norocul să găsești bani, înseamnă că soarta te favorizează și acesta poate fi un semn bun, că destinul tău este pe cale să se schimbe și să ți se împlinească anumite dorințe.

Când găsești bani pe jos, fii atentă și la valoarea lor

Primul lucru pe care trebuie să îl faci, când vezi bani pe jos, este să te uiți după cel care i-a pierdut. Dacă nu poți găsi posesorul, se spune că norocul este doar al tău și că este bine să faci cinste!

Bineînțeles, nu vorbim aici de banii dintr-un portofel pierdut, în care există și acte de identitate, iar posesorul poate fi găsit ușor de poliție. Și nici de sume dubios de mari, de mii de lei, care ar trebui raportate la poliție.

Dacă ai găsit un bănuț cu o valoare mică, spre exemplu o monedă de 10 bani, nu îi da cu piciorul. În multe culturi, banii care au numărul 1 sunt considerați deosebit de noroși, precum și cei cu cifra 5, indiferent câte zerouri urmează după ele.

 

Citește și: