Sigmund Freud spunea că, dacă cineva te sărută în vis, mesajul pe care îl transmite visul respectiv este legat de dorințele tale intime, dar mai ales de ceea ce reprimă subconștientul în viața reală. Pentru Freud, sărutul din vis era mai degrabă o legătură cu latura noastră spirituală, decât cu nevoia de afecțiune și cu dorințele sexuale.

Concentrează-te asupra celui care te sărută

Adu-ți aminte cât mai multe amănunte despre sărutul din vise și mai ales despre persoana pe care o săruți, deoarece aceasta poate face diferența dintre o veste bună și o veste rea. Se spune că, atunci când săruți pe cineva drag în vis, înseamnă că vei avea parte de o întâmplare fericită sau că te vei bucura de noroc. Planurile tale din viitorul apropiat se vor împlini și te vei bucura de succes și de apreciere.

Ce înseamnă dacă visezi un necunoscut

Dar, dacă visezi că săruți o persoană necunoscută sau o persoană pe care nu ar trebui să o săruți, acest lucru implică sentimentul de vinovăție și este un avertisment că vor veni câteva zile mai dificile. Dacă visul sau persoana din vis sunt legate de munca ta, este posibil ca sărutul să semnifice dorința ta de a avansa în carieră, deși știi că nu ai șanse prea mari.

Ce sentimente ai când cineva te sărută în vis

Sărutul din vise poate avea semnificații pozitive dacă…

… sentimentul pe care îl aveai era unul plăcut, relaxant și fericit;

… te-ai trezit cu senzația că ți se va întâmpla ceva frumos;

… finalul visului aduce pacea și liniștea în sufletul tău;

… aveai sentimentul că ești puternic îndrăgostită de persoana din vis.

Sărutul mai poate semnifica un nou început dacă…

… ai un sentiment de teamă sau de respingere în vis față de persoana care te sărută;

… ești forțată să săruți pe cineva și nu știi cum să scapi;

… este un sărut dominator, prin care partenerul tău din vis încearcă să te controleze.

De bine sau de rău?

Visele în care primim un sărut sau sărutăm noi pe cineva sunt destul de rare, dar sunt de obicei vise foarte vii și ne lasă impresia că s-ar fi putut întâmpla în realitate. În general, un sărut în vis are conotații pozitive și îți dă un sentiment optimist.

Doar dacă sărutul este însoțit de un sentiment de angoasă și tristețe sau dacă visezi că săruți pe cineva nepotrivit, acest vis ar putea avea o semnificație negativă și poate fi un semnal de alarmă pentru o situație neplăcută pe care nu o poți ocoli.

sursa foto: 123rf.com