Te gândeşti intens la cineva drag şi tocmai atunci se întâmplă să te sune. Pui o întrebare şi două persoane îţi răspund la fel, la unison. Telepatia funcţionează, chiar dacă nu suntem conştienţi de ea. Dacă ar putea înlocui vreodată limbajul vorbit, am renunţa definitiv la cursurile de limbi străine şi la telefoanele mobile. Gândurile şi sentimentele noastre pot ajunge, uneori, la persoanele dragi, fără să vrem şi fără să ştim acest lucru. Telepatia, comunicarea la distanţă fără cuvinte şi fără ajutorul mijloacelor tehnice, este un fenomen real, pe care nici un om de ştiinţă nu îl mai contestă azi. Astronomul francez Camille Flammarion considera telepatia la fel de firească precum „influenţa Lunii asupra mării” sau „acţiunea magnetului asupra fierului”. Natura acestui fenomen este încă un mister, dar el se manifestă şi unele persoane au abilitatea de a comunica telepatic mai uşor decât altele.

„Telepatie” provine din cuvintele greceşti „tele”, care înseamnă „la distanţă”, şi „pathos” care înseamnă „sentiment” sau „pasiune”.

Bucuria sau durerea, mijloace prin care funcționează telepatia

Psihologii, sociologii, filosofii de azi au încercat să definească şi să explice telepatia în fel şi chip. Unii consideră că este o capacitate firească a fiinţei umane, tot mai puţin folosită odată cu dezvoltarea limbajului. Alţii cred că este o abilitate deosebită pe care o au numai anumiţi oameni care au şi capacităţi extrasenzoriale. Numeroasele teste pe care le-au făcut au demonstrat cu certitudine un lucru: oamenii comunică mai uşor pe calea gândului când trec prin stări sufleteşti extreme. În momentele de mare bucurie, în momentele triste sau când ne este teamă de ceva, le transmitem celorlalţi gândurile şi sentimentele pe care le avem.

Legăturile de suflet, prioritare

Comunicăm telepatic, de obicei, cu persoane foarte apropiate, părinţi, copii sau prieteni de care suntem legaţi sufleteşte. Poate ţi s-a întâmplat şi ţie să simţi când cineva drag este în pericol sau trece printr-o situaţie deosebită. Cumva, fără să ştii cum, sentimentele şi gândurile lui au ajuns la tine. Ţi-a venit în minte chipul lui, fără să te fi gândit înainte la el. Poate ai văzut, ca prin ceaţă, că se petrece ceva deosebit cu el sau, poate, ai avut o viziune clară, dar scurtă, a faptelor. Toate aceste lucruri sunt posibile tocmai legăturilor sufleteşti dintre voi doi. Telepatia se manifestă în strânsă relaţie cu starea noastră emoţională. Poate, de aceea, femeile sunt mult mai receptive la mesajele telepatice decât bărbaţii. Şi, tot din acelaşi motiv, o mamă va simţi întotdeauna când copiii ei sunt în pericol.

Gemenii, un caz special

Orice om poate comunica telepatic cu cei din jur, mai ales cu persoanele de care este apropiat. Se spune că, în timpurile străvechi, telepatia era singura formă de comunicare între oameni, inclusiv între oameni şi animale. Gemenii au păstrat această capacitate într-o formă mai accentuată decât ceilalţi. Despărţiţi şi aflaţi la distanţe de sute de kilometri depărtare unul de altul, fraţii gemeni ştiu ce i se întâmplă celuilalt şi reacţionează la fel în situaţii similare. Este celebru cazul gemenilor James Lewis şi James Springer, despărţiţi imediat după naştere. Fiecare dintre ei s-a căsătorit şi a divorţat de o femeie cu numele Linda, şi fiecare şi-a botezat primul născut cu numele James-Alan. Au aceleaşi pasiuni, aceeaşi carieră şi obişnuiau să meargă în concediu în acelaşi loc, pe plaja din Florida. În cazul lor, telepatia a funcţionat chiar dacă nu au copilărit împreună. S-au întâlnit prima dată abia la vârsta de 30 de ani. Comunicarea telepatică între fraţi şi, mai ales, între gemeni este de la sine înţeleasă. Dar fiecare dintre noi poate avea anumite experienţe telepatice. Cu siguranţă, ţi s-a întâmplat să simţi că eşti privită şi, când ai întors capul, ai întâlnit privirea aţintită a unui străin.

Cum să foloseşti telepatia?

De câte ori nu ţi-ai dorit să comunici cu cineva fără să foloseşti cuvintele, gesturile sau telefonul mobil? Nu poţi învăţa să foloseşti telepatia, aşa cum înveţi o limbă străină. Dar poţi încerca să le transmiţi celor dragi anumite gânduri. În primul rând, trebuie să există o legătură sufletească deosebită între tine şi persoana cu care doreşti să comunici. Trebuie să te concentrezi asupra acelei persoane şi asupra gândurilor pe care vrei să i le transmiţi. Repetă acest exerciţiu în linişte, ori de câte ori ai ocazia. Rezultatele pot apărea după mai multe încercări, dacă eşti perseverentă.

Dacă telepatia ar înlocui cuvintele…

  • comunicarea ar fi instantanee;
  • nu ar putea fi împiedicată de nici un obstacol;
  • nu ar mai depinde de alte mijloace de comunicare precum telefonul;
  • nu ar mai fi nevoie de traducere dintr-o limbă în alta;
  • ar fi un avantaj extraordinar pentru surzi şi pentru cei care au probleme cu auzul.

sursa foto: Foter.com