La o simplă etalare a cărților care reprezintă arcanele majore, cea de a 20-a carte de tarot este Soarele. Aceasta este cartea care reprezintă anul 2020 și are o mulțime de semnificații pentru împătimiții zodiilor, cărților și misterelor.

Soarele, o carte de tarot cu semnificații multiple

Vechea arcană majoră care reprezintă Soarele avea desenat un copil luminos și vesel, călare pe un cal, sub un soare senin pe care strălucește astrul zilei. Cerul, lumina, soarele, copilul, inclusiv calul sunt simboluri alese în mod deosebit pentru mesajul pe care îl transmit laolaltă.

Copilul semnifică, în cazul anului 2020, începutul unui nou ciclu de zece ani care ar putea fi de bun augur pentru cei care se bucură de el și pentru cei care au nevoie de o schimbare semnificativă în viața lor.

Copilul călare pe un cal mândru este totodată o aluzie la copilăria fericită și la beneficiile pe care le aveam atunci și de care ne vom putea bucura din nou în 2020.

Pe de altă parte, copilul poate fi un semn că se vor naște mai mulți copii în acest an, îndeosebi băieți, Soarele fiind un simbol eminamente masculin.

Lumina, bucuria, speranța și împlinirile

Simbolurile pozitive de pe cartea Soarelui ne oferă un tablou optimist care vorbește despre un an mai bun, despre speranțe noi și despre dorințe care se pot împlini, în pofida greutăților care mai apar în calea noastră.

Soarele reprezintă succesul, astfel că mulți dintre noi vor avea succes cu planurile și proiectele lor, dacă sunt bine gândite și dacă au resursele necesare să le ducă la bun sfârșit.

Oricât ar părea de dificile la început, pe parcursul anului vor apărea șanse noi, ocazii bune, oameni și prieteni care ne vor fi de ajutor cu ideile și planurile noastre. Trebuie doar să le arătăm că apreciem orice sprijin și să le oferim, la rândul nostru, afecțiune, încredere și ajutor.

Energii benefice și echilibru

Soarele mai reprezintă, totodată, vitalitate și sănătate, iar în anul 2020 energia benefică sporește, ceea ce ne va ajuta să depășim mai ușor problemele medicale. Trebuie doar să ne apărăm sănătatea, să fim atenți la diete și la vicii și să fim mai activi, să petrecem mai mult timp în aer liber și în natură.

Cu sănătatea noastră și cu toate celelelalte lucruri pe care le urmărim în 2020 trebuie să păstrăm echilibrul. Acest lucru este sugerat în primul rând de copilul care stă pe cal fără să ținâ frâul în mâini. El nu controlează calul, semn că se află în echilibru și armonie cu acest animal care îl ajută.

Și pentru noi, 2020 trebuie să fie un an al echilibrului și să nu lăsăm situațiile dramatice sau persoanele răuvoitoare să ne controleze și să ne dezechilibreze.